Mirakel fra Magnussen: Point i Singapore

Kevin Magnussen scorede med en tiendeplads for anden gang i år point til Renault - Nico Rosberg overtager førstepladsen i VM-stillingen med sejr foran Daniel Ricciardo

Følg Formel 1

SINGAPORE (Ekstra Bladet): For to år siden på Marina Bay Circuit scorede Kevin Magnussen sit livs hårdeste point, da hans defekte McLaren brændte under ham.

Søndag i Singapores tropeaften scorede danskerens Formel 1-karrierens måske vigtigste point.

På et kritisk tidspunkt af sæsonen, hvor teamkammeraten Jolyon Palmer har vist fremgang, og hvor Renault overvejer alle sine muligheder til næste sæson, viste den 23-årige dansker, at han er i stand til at levere ud over det sædvanlige.

Renault-ledelsen er på på plads i paddocken, og som søndagsunderholdning fik de en tiendeplads og et point fra deres danske racerkører. 

I en bil som RS16’eren er det et mirakel ...

Mens Kevin Magnussen kom i pointene for anden gang i år, måtte Jolyon Palmer nøjes med en 15. plads.

57183733.jpg

Præstationen blev grundlagt af en fremragende start og tidlig safetycar. Siden natløbets start i 2008 har ingen udgaver været uden safetycar, for nogen kører altid galt. Denne aften røg kom den på banen allerede, inden der var kørt en omgang.

På vejen ned mod første sving blev Nico Hülkenberg klemt i en sandwich mellem de to Toro Rosso-racere, hvilket sendte tyskeren ind i muren. Carbon-stykker fløj over det hele, og Carlos Sainz’ bil blev også ramt hårdt, for han blev lidt senere beordret i pit på grund af skade på bilen.

SE DEN VILDE START I TV-KLIPPET ØVERST

Tyskeren var ikke tilfreds, men dommerne kaldte det et hænderligt uheld.

Før løbet talte Kevin Magnussen om vigtigheden af at udnytte de chancer, der altid kommer på en bane som Marina Bay Circuit. Og danskeren var vågen, da muligheden opstod, og fik en superstart.

Kvalifikationen endte med en 17. plads, men efter gridstraffe til både Sergio Perez og Romain Grosjean fik Magnussen to pladser foræret før starten.

Her lykkes det: Magnussen kører endnu et point i hus:

I kaosset på vej mod første sving snuppede han hele fem pladser og var oppe som tier ved den tidlige safetycar.

Jolyon Palmer formåede ikke at komme lige så godt af sted som teamkammeraten, og briten tabte faktisk en placering.

Renaults tredjekører, den nuværende Manor-kører Esteban Ocon, begik en begynderfejl under safetycar. Den 20-årige franskmand overhalede; det må man ikke, og den forteelse blev takseret til fem sekunders straf.

Langt mere alvorligt dummede arrangørerne sig også. Sidste år gik en turist rundt på banen for at filme; denne søndag koksede kommunikationen, så en marshall kom spurtende tværs over banen, efter løbet var givet frit.

TV: Her løber en Marshall over banen

Da Sainz blev kaldt i pit til reparation, fik Magnussen endnu en placering foræret. Så efter der faldt ro over løbet oven på den hektiske start, lå danskeren på en overraskende niendeplads. 

I fjor var der blot 11 overhalinger i hele grandprixet. Som forudsagt af Kevin Magnussen var der meget mere action i år, da de tre forskellige dæktyper skabte mange forskellige strategier.

57185453.jpg

Masser af dueller undervejs mellem kørerne — flere gange trevejs. Og noget så sjældent i 2016, som en kamp mellem Kimi Räikkökken og Lewis Hamilton med finsk sisu. Pladsen tog Mercedes i øvrigt igen ved et overraskende pitstop, der tilsyneladende fik Ferrari til at panikke.

Renault havde valgt en to-stop strategi til Kevin Magnussen med start på ultrasoft efterfulgt af to stint på supersofts. Dermed slap de for at tage det ene sæt softdæk i brug, som de ikke havde nogen erfaring med under træning.

For en gangs skyld var strategien den rigtige fra franskmændene.

Sebastian Vettel startede løbet bagerst og slap naturligvis forbi. Men efter den sidste runde pitstop lå Renault nummer 20 til point og et mindre mirakel fra Magnussen.

Danskeren skulle blot få sine supersoft til at holde hjem. Den disciplin er han blevet noget skrappere til siden McLaren-dagene — selv i en RS16!

Mod slutningen nåede Magnussen sågar op til Daniil Kvyat og kæmpede for yderligere avancement.

Nico Rosberg konvertede sin pole-position til sejr foran Daniel Ricciardo og overhaler Lewis Hamilton i VM-stillingen. Efter det underlige pitstop fra Ferrari kørte Kimi Räikkönen sig af podiet og efterlod den plads til Hamilton.

resultat f1

Sjældent: Her bliver Mercedes overhalet helt regulært

Formel 1-stjerner mindes deres afdøde danske ven: Christian var fantastisk

Renault-tøven vrider armen rundt på Magnussen

Modigt kæmpe-firben flirter med F1-komet 

F1's mest ekstreme løb: Drømmer om safetycar

Kevins fremtid på spil: Magtkamp i kulissen hos Renault

F1 Kører Stilling

F1 Konstruktør Stilling

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.