Miraklet udeblev for Kevin: Ferrari-bommert koster Vettel sejren

Sebastian Vettel overlod Canadas Grand Prix til Lewis Hamilton efter tvivlsom dæk-strategi - Kevin Magnussen sluttede på 16. pladsen

Kevin Magnussen under Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen under Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer)

MONTREAL (Ekstra Bladet): Fra bagerste position til point lød den umulige opgave for Kevin Magnussen, efter han smadrede sin Renault-racer under træning, og teamet i hast måtte bygge en ny.

Miraklerne udeblev, og Canadas Grand Prix endte med en 16. plads - bedre end teamkammeraten Jolyon Palmer, hvis kvaler fortsætter. Denne gang var det ikke britens egen skyld, men en vandlæk i Renault-raceren, som stoppede hans løb for tidligt. 

Det truende regnvejr udeblev og for en sjælden gangs skyld, var der ingen regulær safetycar på Circuit Gilles-Villeneuve, så ingen hjælp på den konto. Store dele af grandprixet tilbragte Kevin Magnussen med udsigt til Marcus Ericsson Sauber uden at kunne komme forbi.

Lewis Hamilton tog karrierens femte sejr i Canada og haler ind på sin teamkammerat i VM-stillingen.

Mercedes bør sende en god flaske til strategerne hos Ferrari, for ligesom i Australien betød tvivlsomt dækvalg, at Sebastian Vettel gik glip af sejren.

Tyskeren var meget tæt på at snuppe en overraskende poleposition under kvalifikationen og har tidligere på sæsonen kørt fremragende starter.

Søndag leverede han endnu en, og fra anden start-række strøg han som skudt ud af en kanon på ydersiden forbi Mercedes-racerne og havde overhalet dem begge inden den korte vej ned til første sving.

Artiklen fortsætter under billedet

Vettel overhalede begge Mercedes-racere inden første sving. (Foto: AP)
Vettel overhalede begge Mercedes-racere inden første sving. (Foto: AP)
 

Overrasket over den flyvende Ferrari snittede Mercedes-kørerne igen hinanden. Det skubbede Nico Rosberg ud af svinget, og da han kom tilbage på banen, var tyskeren faldet helt ned på niendepladsen - siden fik han kørt sig op på femtepladsen trods kontakt og et spin efter sammenstød med Max Verstappen på sidste omgang.

Artiklen fortsætter under billedet

Mercedes-racerne i kontakt. (Foto: AP)
Mercedes-racerne i kontakt. (Foto: AP)

Bagfra fik Kevin Magnussen en glimrende start og vandt to positioner trods kontakt med Felipe Nasr. Danskeren var på indersiden, da Saubers brasilianer drejede ind foran og måtte tage en snurretur, efter de rørte hinanden.

Med det svære udgangspunkt havde han valgt den modsatte dækstrategi end stort set alle andre kørere i feltet. Iklædt gule soft-dæk avancerede danskeren, men kunne ikke holde hurtigere racere bag sig, efter de havde pittet.

Desværre for Sebastian Vettel valgte italienerne også en alternativ strategi. Deres beslutning om en to-stopper sendte Lewis Hamilton i front. Den forsvarende verdensmester var på en et-stopper som de fleste andre og slap ikke føringen.

For Jenson Button blev det en kort arbejdsdag, da Honda-motoren brød i brand. Også Felipe Massa udgik.

Her er Formel Ekstra-eksperternes dom over Kevins præstation

Renault på inspektion på stedet, hvor så mange store kørere har sluttet deres løb i Canada. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Her går det galt! Mesterklubben, Kevin vil undgå

103 kommentarer
Vis kommentarer