Misfornøjet Vettel overvejede karrierestop i 2014

Store ændringer på bilen gjorde tilsyneladende Sebastian Vettel så træt af Formel 1, at han overvejede at stoppe

Lige fra starten af 2014-sæsonen udtalte Sebastian Vettel offentlig kritik af de nye biler, som ikke lød eller føltes så godt, som tyskeren gerne havde set. Det var langt fra bare snak, afslører Christian Horner. (Foto: AP)
Lige fra starten af 2014-sæsonen udtalte Sebastian Vettel offentlig kritik af de nye biler, som ikke lød eller føltes så godt, som tyskeren gerne havde set. Det var langt fra bare snak, afslører Christian Horner. (Foto: AP)

Når man har vundet fire VM-titler i træk i en sport som Formel 1, kan man åbenbart godt komme til at tænke på at finde nogle nye udfordringer …

Eller også var det de nye, støjsvage og knapt så hurtige racere i 2014-sæsonen, der fik Sebastian Vettel til at overveje sin fremtid.

Og tyskeren gjorde sig reelle overvejelser om en fremtid uden for Formel 1 i løbet af 2014, afslører hans nu tidligere teamboss, Christian Horner hos Red Bull.

- Der var nok et tidspunkt sidste år, hvor han overvejede, om han ville stoppe eller ej, om han fortsat nød det helt så meget, og om han ville fortsætte, siger Horner ifølge The Telegraph.

- Han var bare træt af den drejning, Formel 1 tog. De fire foregående år havde været så succesrige for ham, i en bil han elskede at køre, og pludselig ændrede alt sig.

Danske Marco Sørensen ser frem til at køre for sit nye hold Carlin i motorsportsklassen GP2, hvor han tidligere har kørt for et det lille hollandske team, MP Motorsport. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Sørensen om nyt sæde: Sidste chance for Formel 1

- Det rejste nogle spørgsmål, som han måtte overveje. Han startede forfra, kørte noget gokart midt på året, og det fik ham tilbage på sporet af, hvorfor han var racerkører og gav ham sulten tilbage, forklarer Horner.

27-årige Vettel måtte i 2014-sæsonen ikke alene lide den tort at sidde i en Red Bull-racer, der ikke kunne følge med de to Mercedes-racere. Han blev også kørt agterud af sin mindre rutinerede teamkollega Daniel Ricciardo, inden han mod slutningen af året annoncerede sit skifte til Ferrari.

Vettel sluttede 2014-sæsonen på en samlet 5. plads med 167 point. Ricciardo tog 3. pladsen med 238 point.

Sebastian Vettel kan glæde sig over, at meget tyder på, at Formel 1 fra 2017 igen bliver en både hurtigere og mere larmende sport.

Sebastian Vettel er en af dem, der vil glæde sig til at få nogle kraftigere motorer at lege med. (Foto: AP) Formel 1 Formel 1 klar til ændring: Motorerne skal brøle igen

0 kommentarer
Vis kommentarer