Motorstjerne: Kevin-rival er på dybt vand

Den tidligere Formel 1-stjerne Mark Webber mener, at Pastor Maldonado er den dårligste kører i feltet

Pastor Maldonado har i løbet af sine fem sæsoner i Formel 1 fået øgenavnet 'Crashtor', fordi han ofte er kørt af banen. (Foto: AP)
Pastor Maldonado har i løbet af sine fem sæsoner i Formel 1 fået øgenavnet 'Crashtor', fordi han ofte er kørt af banen. (Foto: AP)

Endnu er der ingen officiel afklaring på, om Pastor Maldonado fortsætter hos Lotus Renualt i den kommende sæson - eller om eksempelvis Kevin Magnussen kunne være i spil til et sæde hos Formel 1-holdet.

Maldonados storsponsor PDVSA har endnu ikke betalt de 50 millioner dollars, man skylder holdet.

I mellemtiden har den mangeårige Formel 1-kører Mark Webber ikke lagt fingrene i mellem, da han skulle vurdere, hvem der var den bedste kører i feltet - og hvem, der er den værste.

- Formentlig Maldonado, siger Webber i et interview med det australske motorblad Wheels Magazine, da han bliver spurgt, hvem der er den dårligste kører i feltet.

- Han er på dybt vand, og han burde ikke være der. Han er basalt set kanonføde, siger Webber til magasinet.

Se også: F1-talent: Derfor ender jeg ikke som Kevin

Mark Webber kørte 12 sæsoner i Formel 1 - og høstede blandt andet tre tredjepladser i den samlede VM-stilling - før han for et par sæsoner siden skiftede til World Endurance Championship.

Den 39-årige australier er med andre ord en af de nærmeste til at vurdere, hvem der er Formel 1-feltets bedste kører: det er Sebastian Vettel, den firedobbelte verdensmester.

Også selvom Lewis Hamilton i sin Mercedes har kørt fra Vettel de sidste par år.

- Lewis har altid været ufatteligt hurtig, et naturtalent under alle forhold, og han er meget, meget upåvirket af banerne og af regn eller støvregn.
Det er den slags ting, der gør ham til en meget, meget hurtig og fænomenal kører, mener Webber.

Webber havde selv sine slagsmål med teamkollega Sebastian Vettel, da de begge var hos Red Bull. Men den tyske Ferrari-kører er alligevel Webbers favoritkører i dagens felt.

Se også: Bitter Webber sviner Vettel for sejr

- En fyr som Seb er meget god til at administrere resourcerne, til at få holdet til at rykke sammen og hjælpe der, hvor han har sine svagheder. Han er exceptionel på den front, siger Webber.

Australieren tvivler i artiklen på, at Fernando Alonso - mester i 2004 og 2005 - har motivationen i øjeblikket. Men det er de tre, der er feltet bedste kørere, mener Webber.

- De tre er på et meget, meget højt niveau.

- Men hvis jeg skal vælge én (som den bedste, red.), ville jeg nok vælge Sebastian, på grund af hans evne til at få holdet til at spille sammen, hvilket jeg regner med, at han snart vil gøre med Ferrari, siger Webber.

Kevin Magnussen kan bare se til fra sidelinjen og vente på, at Pastor Maldonados fremtid hos Lotus Renault afgøres. (Foto: AP) Sport og Spil Forbrydere holder Kevin fra Formel 1-sæde

25 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere