'Når du ser muren komme, lukker man øjnene og venter'

Romain Grosjean er taknemmelig for at være sluppet uskadt fra dette voldsomme crash under Ruslands Grand Prix

Weekendens grandprix i Rusland udviklede sig til en kavalkade af voldsomme crash. Men samtidig også et bevis på, hvor sikre Formel 1-racere efterhånden er.

Tag et kig på Romain Grosjeans ret voldsomme ulykke i begyndelsen af Ruslands Grand Prix. Lotus-raceren overstyrer, mister grebet og rammer barrieren med siden til.

Alligevel går han kort efter fra en totalt skadet racer.

- Jeg er meget taknemmelig for hjelmen, HANS-støtten (hoved- og nakke-støtte, red.), Tecpro-barrierne, og at bilens struktur er så god. Jeg er meget lykkelig for, at teknologien i Formel 1 er så god, at jeg, efter et chok som det, kan komme her og tale om det, sagde Lotus' franskmand i den russiske paddock.

- Alt er fint, selv om det føles, som om jeg er faldet ned fra en ti-etagers bygning.

Formel 1 - 11. okt. 2015 - kl. 15:08 Russisk F1-drama: Store crash gav vrede finner og McLaren-point

Franskmanden sætter disse ord på splitsekunderne, før det går galt.

- Når du ser muren komme, lukker man øjnene, lægger armene over kors og venter. Man har kun tid til lige at komme i position til at overleve. Alle ens muskler spændes og fortæller en, at det her kommer til at gøre ondt.

- De få tiendedele af sekunder, der går, synes som en evighed.

- Da jeg åbnede mine øjne, var jeg glad for, at jeg var okay. Jeg er ikke i stand til at løbe et maraton-løb i morgen, men jeg har det fint, konstaterer Romain Grosjean.

- Vi ved stadig ikke, hvad der skete, og hvorvidt det var en kørerfejl eller i aerodynamikken, sagde franskmanden søndag.
- Vi ved stadig ikke, hvad der skete, og hvorvidt det var en kørerfejl eller i aerodynamikken, sagde franskmanden søndag.
 

Her bliver Carlos Sainz udsat for 46G - og alligevel kunne han stille til start et døgn senere:

10 kommentarer
Vis kommentarer