Nedslående nyt: Nu snakker Schumachers familie

Et paradoks: En usand historie tvinger nu Michael Schumachers pårørende til at gå rettens vej - og fortælle om hans tilstand

Michael Schumacher er ikke i stand til at gå - stik modsat Buntes påstande. (Foto: AP)
Michael Schumacher er ikke i stand til at gå - stik modsat Buntes påstande. (Foto: AP)
Følg Formel 1

I snart tre år har familie, venner og ansatte kæmpet en brav og ret succesfuld kamp for at skærme Michael Schumacher for omverdnen.

Man har igen og igen holdt informationer om Formel 1-legendens tilstand så tæt til kroppen, at en hel verden af frustrerede fans og nysgerrige medier ikke har fået noget at vide.

Derfor må det betegnes som noget af et paradoks, at der nu kommer nyheder om den syvdobbelte verdensmester – på baggrund af en usand historie i en tysk tabloidavis.

Bunte udgav en artikel i december 2015, hvori det fremgik, at Schumacher angiveligt skulle kunne gå igen. Den påstand har Schumacher-lejren taget ilde op - og lagt sag an mod mediet.

Fredag var første retsmøde, og her måtte advokat Felix Damm fortælle i retten, hvordan Schumachers tilstand er.

Det var nedslående nyheder.

- Han kan ikke gå, lød det fra advokaten og tilføjede, at end ikke med hjælp fra læger eller andet personale er han i stand til at bevæge sig fremad på egne ben.

Michael og fru Corinna Schumacher i Alperne, hvor tyskeren kom så galt af sted i december 2013. (Foto: AP)
Michael og fru Corinna Schumacher i Alperne, hvor tyskeren kom så galt af sted i december 2013. (Foto: AP)
 

Alt sammen i skarp kontrast til de påstande, der stod i Buntes artikel.

Felix Damm fremlagde dokumenter, hvor læger dokumenterede Schumachers aktuelle tilstand.

Schumachers advokater begrunder søgsmålet med, at han fortjener privatliv som følge af det dårlige helbred.

Bunte har i sit forsvar hævdet, at offentligheden har behov for svar på de mange spørgsmål, og at man i øvrigt havde en pålidelig kilde, der havde fortalt det til mediet.

Michael Schumacher tilbragte et halvt år i kunstig koma, inden han i september 2014 kom hjem. Her har han siden opholdt sig i kampen for at komme sig.

Den schweiziske avis Bilanz fortalte tidligere på året historien om, at det koster en formue at passe og pleje Schumacher.

Angiveligt skulle et hold bestående af 15 læger, sygeplejerske og specialister arbejde for legenden, hvilket skulle koste en rund millioner danske kroner – om ugen.

Michaels Schumachers ulykke: Det kronologiske forløb

29. december, 2013
Michael Schumacher er ude for et alvorligt uheld. Tyskeren slår hovedet i et styrt på en skiferie i Méribel i de franske alper. Han flyves til et hospital i Grenoble og akutopereres. Han er i livsfare.

30. december, 2013
Schumacher overlever den første nat efter uheldet, men svæver fortsat mellem liv og død. Lægerne fjerner en blodansamling i hjernen.

31. december, 2013
Lægerne siger på en pressekonference, at de har situationen bedre under kontrol nu, men Schumacher er stadig i livsfare.

1. januar, 2014
Lægerne melder om fortsat livsfare, men Schumachers situation er mere stabil.

3. januar, 2014
Over 100 fans tager turen til Grenoble for at hylde deres helt, der fylder 45 år, mens han ligger i koma. Familien siger tak for den overvældende støtte.

7. januar, 2014
Schumachers kone, Corinna, beder medierne om at forlade hospitalet og om at lade familien og lægerne være i fred.

30. januar, 2014
Manager Sabine Kehm meddeler, at lægerne reducerer mængden af medicin i forsøget på langsomt at vække Schumacher fra koma. Senere følger meldinger om, at en lungebetændelse har besværliggjort opvågningsforsøget.

17. februar, 2014
Statsadvokaten meddeler, at undersøgelser har vist, at der intet strafbart er sket i forbindelse med ulykken.

7. marts, 2014
Sabine Kehm meddeler, at Schumacher igen er i en opvågningsfase.

4. april, 2014
Sabine Kehm melder om fremskridt og øjeblikke med tegn på bevidsthed.

16. juni, 2014
Sabine Kehm meddeler, at Schumacher ikke længere ligger i koma, og at han har forladt hospitalet i Grenoble for at begynde på en lang rehabiliteringsfase på universitetshospitalet i Lausanne, Schweiz.

11. juli, 2014
Schumachers kone, Corinna, siger til det tyske magasin Neue Post, at det går fremad med Schumachers tilstand, men at der stadig er lang vej endnu. Det er samtidig hendes første offentlige kommentar siden skiulykken 29. december sidste år.

9. september, 2014
Schumachers familie oplyser, at han forlader hospitalet i Lausanne og vender tilbage til sit hjem i Schweiz.

23. oktober, 2014
Jean-François Payen, der er en af de læger, som har været med til at behandle Michael Schumacher, fortæller til den franske avis Le Parisien, at der kan gå mellem et til tre år, før man vil være i stand til at vurdere, om Michael Schumacher kommer til at leve et relativt normalt liv igen.

13. november, 2014
På vegne af Michael Schumacher modtager hans manager Sabine Kehm den anerkendte Millennium-pris ved et stort tysk medieshow i Berlin. Den tidligere Formel 1-kører bliver hædret for sit engagement på det sociale, sportslige såvel som menneskelige plan.

23. november, 2014
Sabine Kehm stiller op til interview med tv-stationen RTL og fortæller, at Michael Schumacher ’gør fremskridt, der er passende i forhold til skadens omfang’. Tyskerens manager siger endvidere, at det er umuligt at give en seriøs fremtidsudsigt. Det er den seneste officielle melding, der har været fra Schumacher-lejren.

29. november, 2014

Mens Michael Schumacher stadig er milevidt fra den mindste tanke om bedring, kan han se landsmanden Sebastian Vettel overtage den ledige plads på Ferraris team.

28. december, 2014

Et år efter ulykken er Michael Schumachers tilstand fortsat dyster. Selvom det 45-årige fartfænomen har været mandsopdækket af et hold af læger, neurologer og andet medicinsk personale gennem de seneste mange måneder, er den barske realitet fortsat den, at den syvdobbelte verdensmester er alvorligt handicappet og svært hjerneskadet.

4. januar, 2015

Fra sin rehabilitering hjemme i Schweiz kæmper Michael Schumacher på sin fødselsdag stadig en kamp for at vende tilbage til livet. Omverdenen har dog langt fra glemt ham, og lykønskningerne vælter ind.

- I år vil Michael bruge sin fødselsdag hjemme med dem, der er tæt på ham. Han fortsætter dagligt sin rehabilitering. Alle i Ferrari og alle hans fans verden over sender alle de bedste hilsener. Og som altid, Forza Michael!, lyder det fra Ferraris officielle side.

23. april, 2015

Der er intet nyt, om Michael Schumachers tilstand. Den totale tavshed skyldes Schumachers manager, Sabine Kehm, der gør alt i sin magt for at mane hvilket som helst rygte til jorden. Alt personale har eftersigende underskrevet strenge kontrakter med klausuler for, hvad der vil ske, hvis de taler over sig.

11. maj, 2015

Michael Schumacher er fortsat omgivet af hjælpere og personligt personale i hjemmet i Schweiz, hvor han passes døgnet rundt. Den legendariske racerkører tilstand er fortsat uændret - han er lammet og ude af stand til at tale.

24. maj, 2015

Sabine Kehm, Schumachers manager, bryder efter adskillige måneders tavshed med en god nyhed. Der er fremskridt at spore i helbredet hos den syvdobbelte verdensmester.

- Vi er glade for fortsat at kunne være i stand til at sige, at han gør fremskridt, og det siger jeg med hans alvorlige hovedskader taget i betragtning, fortæller hun i et interview, uden at komme nærmere ind på de specifikke forbedringer af tyskerens helbred.

16. oktober, 2015

Det snart er to år siden, verden sidst har set livstegn for den syvdobbelte Formel 1-verdensmester. Der er dog stadig håb, fortæller den tidligere Ferrari- og Mercedes-chef Ross Brawn.

- Vi må bare fortsætte med at bede for, at han en dag vender tilbage. Det går langsomt, men der er stadig håb, lyder meldingen.

22. december, 2015

Fans verden over jubler for en kort stund i begejstring, da det forlyder, at Michael Schumacher kan gå igen. Manageren Sabine Kehm er dog hurtig til at afvise alle rygter. Schumachers tilstand er stadig uændret.

- Desværre er vi på grund af en artikel nødt til at gøre det klart, at påstanden om, at Michael kan gå igen, ikke er i overensstemmelse med sandheden, siger hun til Bild.

4. februar, 2016

Michael Schumacher har nu været i behandling i små to år i sit hjem i Schweiz. På trods af tidligere bemærkninger om forbedringer, er der dårligt nyt fra én af de få mennesker, der har fået lov at se til ham.

- Jeg har nyheder, og desværre er de ikke gode, siger Schumachers tidligere chef hos Ferrari, Luca di Montezemolo, uden nogensinde at uddybe citatet.

8. april, 2016

På tredje år ligger Michael Schumacher i behandling. Sabine Kehm og familien har stadig intet nyt, men de tidligere så dystre meldinger fra  Luca di Montezemolo trækkes nu tilbage.

- Tidligere blev mine ord misforstået, men jeg er stærkt overbevist i denne sag. Jeg er helt sikker på, at han med støtte og hjælp fra sin familie har styrken til at kæmpe sig tilbage, siger Montezemolo til italienske Sky.

7. juli, 2016

Michael Schumachers tilstand ligger stadig hen i det uvisse. Manageren Sabine Kehm giver for en sjælden gang lyd fra sig, men beskeden er den samme som tidligere - der vil ikke blive kommenteret på tyskerens helbred.

Kilde: Ritzau & Anders Junge Ernst

Kryptisk melding om Schumacher: Jeg ved mere, end jeg må sige

Legendariske sportsbilleder vi aldrig glemmer: Her er historien bag

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt