Netflix-drama redigeret: Det slemme klippet ud

Første version af Netflix' Haas-dokumentar indeholdt endnu flere saftige detaljer fra dramaet på Silverstone, fortæller Kevin Magnussen

Se traileren til sæson 2 af Drive to Survive her

Hvis der bliver en tredje sæson af Netflix' populære Formel 1-dokumentar 'Drive to Survive', skulle der være masser af materiale til et afsnit om aflysningen af Australiens Grand Prix.  

Kameraholdet var i hvert fald på plads i paddocken.

Før det kom så langt, var premieren på anden sæson et af samtaleemnerne.

Skideballen til Kevin Magnussen og Romain Grosjean er højdepunktet i det andet afsnit, som kulminerer med, at de to teamkammerater på det værste tænkelige tidspunkt af sæsonen på Silverstone kører hinanden af banen.

Under test lod den danske Formel 1-kører en bemærkning falde om, at afsnittet skam kunne have været slemmere.

I Australien fortalte Magnussen Ekstra Bladet, hvad han mente med det. 

- Jeg så klippet, jeg var med i, men inden det blev redigeret.

Og ja, Netfli' mikrofoner fangede den dag endnu mere end teamchef Günther Steiners monolog af eder mod kørerne og efterfølgende fyringstrusler.

- Jeg så noget, der var ENDNU mere ærligt, smiler Kevin Magnussen.

- Mere fra hele Silverstone-showet.

Skideballen på engelsk

- I fucking had enough of both of you. You let the fucking team down. Me down. Which I protected you all the time. I am not fucking going in to who is right and who is wrong. I don’t want to hear ‘he moved this, he moved’ and all that fucking wank, you know.

- Gene spends a 100 fucking million a year of his own fucking money which he wants to pull the plug and let everybody down because you are two fucking idiots.

- I have not more to fucking say to you guys and if you don’t like it, I don’t need you here. Do not come back, please.

Holdene får episoderne til gennemsyn og har såkaldt ‘final cut’. Der skulle dog kun være redigeret en smule til det endelig produkt, som stadig gemmer på meget bramfri passager.

- Det er blevet godt, og jeg kan godt forstå, at folk synes, det er underholdende. Det er super, at folk bliver lukket rigtig indenfor og kommer med bag scenen, mener danskeren.

- Formel 1 har et finpudset image, hvor det har tendens til næsten at være kedeligt. Vi har altid skullet sige de rigtige ting. Da jeg startede i Formel 1, fik jeg decideret at vide, hvad jeg skulle sige, når jeg blev interviewet.

- Så kom jeg derfra (McLaren, red.) og fik selv lov til at bestemme, men man måtte stadig ikke sige noget forkert eller kontroversielt. Og nu er døren sparket åben, og det er meget fedt, siger han.

Til Ekstra Bladets store Formel 1-magasin har Magnussen forklaret, hvorfor hverken han eller Romain Grosjean tager Günther Steiners tone eller den pågældende skideballe personligt.

F1 i coronaens skygge: - Det er fucking skørt

- Når man kender Günther, ved man, at det er sådan, han taler og udtrykker sig. Han siger det, han lige føler. Det er lidt ligesom ens rigtig gode kammerater. Der kan man også få at vide, at man er en kæmpe stor fed idiot. Men man tager det ikke så tungt, fordi man ved, det er dem, og hvad de står for. Det er lidt det samme med Günther.

- Klart, når det kommer på Netflix, og folk ser det, virker det voldsomt. Det var det også. Men sådan er Günther. Man må tage det sure med det søde. Til gengæld er han bundærlig og nem at arbejde med, fordi han er så ligetil. Det er sgu mere værd. Det sætter jeg kæmpe stor pris på. I en sport, hvor der er så meget på spil, går følelserne selvfølgeligt højt.

Drive to Survive II

Anden sæson af Netflix’ dokumentar om Formel 1 dækker 2019-sæsonen i ti afsnit. Produktionsselskabet Box to Box Films står også bag dokumentarer som ‘Senna’ og ‘Maradona’. En af grundlæggerne er desuden den Oscar-vindende producer af ‘Amy’ om sangerinden Amy Winehouse.