Nu er stortalent sur: Det bremser min udvikling

Carlos Sainz er efter en fornem 2016-sæson låst fast på Toro Rosso frem for at avancere til Red Bull - som også har forhindret ham i at skifte til Renault

Carlos Sainz Jr. (tv) under forberedelserne til Malaysias grandprix i 2016. Foto: AP.
Carlos Sainz Jr. (tv) under forberedelserne til Malaysias grandprix i 2016. Foto: AP.

Selv om han kørte en fornem sæson sidste år med en 12. plads i det samlede VM-regnskab, er spanieren Carlos Sainz' lovende karriere stagneret på det ordinære Toro Rosso-hold frem for at avancere til topholdet Red Bull.

Den østrigske energidrik-gigant har desuden forhindret Sainz i at skifte til et hold uden for Red Bull-hierarkiet, hvor Renault længe var meldt interesseret, hvilket har låst ambitiøse Sainz og ifølge den spanske avis El Pais har efterladt ham frustreret.

- At præstere, hvad jeg præsterede i 2016, er meget vanskeligt. Det er derfor, jeg er sur over, at jeg ikke bevæger mig fremad, siger Carlos Sainz til El Pais og afslører, at han var inde i billedet til at overtage et sæde i Renault-teamet, men at han måtte afvise idéen på grund af Red Bulls modvilje.

- Sådan er livet. Havde jeg leveret, hvad jeg leverede i 2016, i enhver anden sæson, havde jeg fået et sæde i en Red Bull-racer, men i år er begge sæder optaget, og teamet er godt tilfreds med sine kørere.

- Nogle gange er det svært at forstå Formel 1, men jeg må bare være tålmodig, siger Carlos Sainz.

Den talentfulde kører blev også nævnt som afløser for Nico Rosberg i Mercedes, men Red Bull var fast besluttet på at beholde Sainz under sine vinger i ’rugekassen’ Toro Rosso. Sædet gik til finnen Valtteri Bottas.

- Min karriere styres af Red Bull, som ønskede, at jeg skulle fortsætte hos Toro Rosso, og jeg vil også gerne fortsætte endnu et år, siger Carlos Sainz.

- Min chance for at komme til Mercedes var en ud af hundrede, så jeg tænkte ikke meget på det, og jeg har bestemt ikke hevet mig i håret over det, som det er fremgået i pressen, siger Sainz.

Se også: Formel 1-hold på randen af kollaps: Sættes under administration

Se også: Mercedes-rokade på plads: Sådan påvirker det F1 i 2017

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere