Nu giver McLaren-bossen sin version: Sådan brød jeg med Kevin

Storaktionær og topchef hos McLaren, Ron Dennis, giver nu hele historien om afskeden med Kevin Magnussen

- Faktisk er det et rart brev. Det er bare uheldigt, at Kevin modtog det på sin fødselsdag, men det indeholdt ikke noget, han ikke vidste i forvejen, siger Ron Dennis om afskeden med sin danske kører. (Foto: All Over Press)
- Faktisk er det et rart brev. Det er bare uheldigt, at Kevin modtog det på sin fødselsdag, men det indeholdt ikke noget, han ikke vidste i forvejen, siger Ron Dennis om afskeden med sin danske kører. (Foto: All Over Press)

Ron Dennis er detaljens mester og mand. Det er ikke tilfældigt, at McLaren har Formel 1-paddockens mest skinnende hovedkvarter og reneste garage.

Selv om McLaren-teamets topchef og storaktionær ikke siger det lige ud, kræver det ingen psykologi-eksamen at regne ud. Den 69-årige brite forbander langt væk, at Kevin Magnussens formelle opsigelse som McLaren-kører landede i indboksen på danskerens 23-årige fødselsdag.

Medierne har grillet perfektionisten for timingen, og Ron Dennis drejer selv samtalen ind på emnet i seneste nummer F1 Racing. Verdens største Formel 1-magasin har begået et meget omfattende interview i anledning af McLarens 50 års fødselsdag i Formel 1.

- Ideelt set arbejder en kører sig til toppen, vinder med vores hold, bliver hos vores hold og pensionerer sig fra vores hold (Mika Häkkinen er bedste eksempel). Nogle gange arbejder en kører sig til toppen og flytter så til et andet hold (som Lewis Hamilton), siger Ron Dennis.

Ron Dennis er langt fra tilfreds med den behandling, han har fået af medierne for håndteringen af Kevin Magnussens sidste tid hos McLaren. (Foto: Jan Sommer)
Ron Dennis er langt fra tilfreds med den behandling, han har fået af medierne for håndteringen af Kevin Magnussens sidste tid hos McLaren. (Foto: Jan Sommer)
 

- Og nogle gange får en ung kører en hæderlig start hos os, men kommer af forskellige årsager ikke til at vinde (lyder unægteligt som Kevin Magnussen). Det er uundgåeligt, at du vil se alle tre karriereveje, men jeg vil gerne gøre det krystalklart: I McLarens historie har der aldrig været begået nogen form for uvenlig eller uovervejet handling, når det gælder vores kørere.

- Der er folk, som siger: ‘Åh, I gav Kevin beskeden på hans fødselsdag, det er for dårligt’.

- Brevet var efter omstændighederne venligt og gavmildt, og hvis du eller verden var klar over, de samtaler jeg har haft ikke alene med Kevin, men også hans mentor Anders (Holch Povlsen, Bestseller-ejeren), ville du forstå, at de var fuldt informerede og involverede.

Ron Dennis siger, at han havde mange samtaler med både Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen om fremtiden hos McLaren. (Foto: Jan Sommer)
Ron Dennis siger, at han havde mange samtaler med både Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen om fremtiden hos McLaren. (Foto: Jan Sommer)
 

- Forholdet mellem kørere og teams styres af kontrakter, og kontrakter skal formaliseres. I brevet stod ikke: ‘Vi fyrer dig’. Derimod: ‘Vi vil gøre alt for at hjælpe dig videre i din karriere, vi vil altid bakke dig op, og vi vil give gode anbefalinger - med andre ord information og data til andre teams, som viser interesse. Det var brevets indhold.

Uheldig timing
Til Ron Dennis’ forsvar har eksempelvis Gene Haas fortalt, at når han var tæt på at ansætte Kevin Magnussen til sit team, skyldtes det varme anbefalinger fra McLaren. Kontrakten hos Renault blev imidlertid landet uden assistance fra Woking.

- Situationen var enkel. Uafhængigt af vores vurdering af Kevin, som vi vidste var både talentfuld og kyndig, havde vi allerede besluttet at satse på Fernando og Jenson. Tre passer ikke til to.  

- Brevet opridsede situationen formelt i forhold til klausulen i vores kontrakt og ved et tilfælde ankom det på Kevins fødselsdag. Den lille detalje fremstillede McLaren og mig selv som kolde, ubarmhjertige og følelseskolde.

- Faktisk er det et rart brev. Det er bare uheldigt, at Kevin modtog det på sin fødselsdag, men det indeholdt ikke noget, han ikke vidste i forvejen.

Hvad F1 Racing også bemærker, så har Kevin Magnussen aldrig brokket sig over timingen af brevet. En ligegyldig detalje kaldte danskeren det i den oprindelige historie.

Siden bruddet med McLaren har Magnussen-lejren primært arbejdet med Le Mans for Porsche, DTM med Mercedes og de resterende muligheder i Formel 1. (Foto: Philip Davali) Sport Kevin afslører: Sådan var spillet i kulissen

Særligt de britiske medier har derimod prikket mange gange til McLaren. Generelt er der blandt de britiske journalister en følelse af, at Kevin Magnussen fik en for hård medfart fra McLaren.

Danskeren fik i Abu Dhabi endnu en stikpille fra Ron Dennis om manglende resultater, inden bossen begyndte at trække i land og undskylde.

- Slap nu af. Det er Formel 1 og en hård verden. Hvis man ikke kan tåle den slags, så skal man finde noget andet lave. Det kunne have været gjort med bedre stil, men og hvad så? Jeg er ligeglad, har Kevin Magnussen sagt om den situation til Ekstra Bladet.

Efter bruddet med McLaren er Kevin Magnussen klar til at tage hul på næste del af sit professionelle virke. (Foto: Phillip Davali) Formel 1 Sådan reagerede Kevin på bossens afskeds-sviner

Ron Dennis har spillet en stor rolle i Kevin Magnussens Formel 1-karriere. (Foto: Allover) Formel 1 Efter hård Kevin-kritik: Nu trækker han i land

TV: Se indslaget om Magnussens kuldsejlede McLaren-eventyr

82 kommentarer
Vis kommentarer