Nu sender Schumacher-lejren en endegyldig besked

Offentligheden har ikke krav på at følge med i Michael Schumachers helbred, fastslår familiens talskvinde

Følg Formel 1

Siden Michael Schumacher for tre år siden blev alvorligt kvæstet ved en skiulykke i de franske alper, har millioner af fans læst med, når Formel 1-kongens navn har optrådt i overskrifterne i aviser og netmedier.

Kvæstet 'Schumi' krænket i sit hjem - kræver millioner for koma-foto

For selv om tyskeren fortsat ligger i koma i familiens hermetisk lukkede hjem i schweiziske Gland, så håber fansene stadig, at den syvdobbelte verdensmester en dag viser synlige tegn på fremskridt.

Hidtil er der stort set intet kommet ud.

Senest har Schumachers gamle Benetton-makker Johnny Herbert udtalt, at der er gode og dårlige dage, men reelt er det kun de nærmeste, som ved besked.

Tørsten efter nyt har ifølge tv-stationen RTL fået en ukendt gerningsmand til i smug at fotografere Michael Schumacher i sygesengen i hjemmet. Billedet er efterfølgende blevet tilbudt til en række tyske medier. De tyske myndigheder er gået ind i sagen, og imens lukker familien Schumacher nu endnu mere ned for oplysningerne om den kvæstede racer-stjerne.

I forvejen har det været meget småt med meddelsomheden, og nu meddeler familiens talskvinde, Sabine Kehm, at der slet ikke kommer mere nyt om Schcumachers helbred.

- Michaels helbred er ikke et offentligt anliggende, og vi vil fortsat ikke kommentere det emne. Det er fordi, vi er nødt til at beskytte hans intimsfære. På lang sigt vil enhver udtalelse omkring hans helbred formindske omfanget af hans intimsfære, siger Kehm ifølge Foxsports.

Michael Schumacher sammen sin kone Corinna tilbage i 2004. Foto: AP
Michael Schumacher sammen sin kone Corinna tilbage i 2004. Foto: AP
 

- Vi er klar over, at dette kan være svært at forstå for nogle, men vi er fuldstændig engagerede i forhold til Michaels retningslinjer. Vi kan kun håbe, at folk forstår, forklarer hun og fortsætter:

- Michael har altid været meget beskyttende omkring sit privatliv. Også i de mest succesrige tider i hans karriere. Han har altid sikret, at der var en klar og tydelig linje mellem hans offentlige rolle og hans private person.

Michael Schumacher har ligget i koma, siden han styrtede i Les Allues i 2013.

I første omgang lå han på hospitalet i franske Grenoble i et halvt år, inden han i dyb diskretion blev flyttet til et hospital i Lausanne. Siden 2014 har han befundet sig i familiens hjem, hvor han får den bedste behandling, der kan købes for familiens enorme formue

Schumacher-formue afsløret efter rygterne

Kom med lovende Schumacher-melding: Nu ændrer han forklaring

Livstegn fra Schumacher på de sociale medier

Død mand vandt VM: Her er alle de vilde historier fra F1

Det viste Schumis hjelmkamera. (Video: SNTV)

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind