Ny brasiliansk ballade: F1-teams angrebet med pistoler

Både Mercedes-, Williams- og FIA-ansatte fik en chokerende afslutning på fredagens træninger: - Det samme sker hvert år. F1 og holdene skal gøre mere, der er ingen undskyldning, mener Lewis Hamilton

Løbet i Brasilien køres lige op ad et slumkvarter. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press
Løbet i Brasilien køres lige op ad et slumkvarter. Foto: imago/Crash Media Group/All Over Press

Team-medlemmer fra Mercedes blev truet med pistoler på vej tilbage til deres hoteller efter fredagens træninger før Brasiliens Grand Prix, skriver en række internationale medier deriblandt BBC.

Skud blev affyret, en ansat fra verdensmesteren Lewis Hamiltons team fik en pistol sat for tindingen, og værdigenstande blev stjålet.

I forvirringen lykkes det en minibus fra Williams at undslippe, ligesom en bil med ansatte fra det internationale motorsportsforbund FIA trådte speederen i bund, da der blev banket på ruden med en pistol; de var skudsikre.  

Ingen kom noget til, men disse overfald er hverdag i forbindelse med grandprixet i São Paulo, hvor byens over 20 millioner indbygger rummer meget slum og desperate kriminelle.

For et par år siden blev Sauber-ansatte røvet. Mest berømt var situationen i 2010, da den daværende forsvarende verdensmester Jenson Button blev overfaldet af mænd med maskinpistoler.

Lewis Hamilton gik på Twitter og bad folk om at sige en bøn for sine kollegaer.

Og så bandede han over, hvordan lignende situationer kan ske år efter år, uden der bliver sat ind.

Lewis Hamilton er utilfreds med situationen. En stjerne som tager typisk helikopter til banen for at slå den forfærdelige trafik ... og de kriminelle. Foto: AP
Lewis Hamilton er utilfreds med situationen. En stjerne som tager typisk helikopter til banen for at slå den forfærdelige trafik ... og de kriminelle. Foto: AP
 

Problemet med Interlagos-banen - eller Autódromo José Carlos Pace som den rent faktisk hedder nu - er, at den ligger op af et stort brasiliansk slumkvarter, en såkaldt favela.

Under Formel 1-grandprixet er der pakket med politi i området, men de var gået hjem, da F1-personalet var færdige med dagens dont.

Som man drejer ud af området skal man igennem en række lyskryds, før kurset bliver sat mod mere sikre områder i den enorme by. De er perfekte steder til overfald; ikke mindst når de svært bevæbnede politistyrker er gået hjem.

Før lørdagens kvalifikation var overfaldet det klart største drama i Brasilien. Tredje træning forløb stille og roligt med Kevin Magnussen og Romain Grosjean som 13. og 15. hurtigst. Sølle 0,041 sekunder skilte Haas-duoen i danskerens favør.

Største udfordring for alle teams under tidtagningen er at få en ren omgang. Interlagos er årets næstkorteste bane, så trafikpropper og generende rivaler på langsomme omgange er stort set uundgåelige.

Se også: Button taler ud om vovet indbrud: Forfærdelig situation

Se også: F1-superstjerne klar til Le Mans

Se også: Trods dyster udsigt: Haas-boss har ambitiøst mål

Se også: Slagsmål på strandklub: F1-stjernes berømte far arresteret

Hamilton sender stikkende spørgsmål om Vettel: Stort interview med verdensmesteren:

Mest læste
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen