Annonce:
Annonce:

Ny brasiliansk ballade: F1-teams angrebet med pistoler

Både Mercedes-, Williams- og FIA-ansatte fik en chokerende afslutning på fredagens træninger: - Det samme sker hvert år. F1 og holdene skal gøre mere, der er ingen undskyldning, mener Lewis Hamilton

Annonce:
Følg Formel 1

Team-medlemmer fra Mercedes blev truet med pistoler på vej tilbage til deres hoteller efter fredagens træninger før Brasiliens Grand Prix, skriver en række internationale medier deriblandt BBC.

Skud blev affyret, en ansat fra verdensmesteren Lewis Hamiltons team fik en pistol sat for tindingen, og værdigenstande blev stjålet.

I forvirringen lykkes det en minibus fra Williams at undslippe, ligesom en bil med ansatte fra det internationale motorsportsforbund FIA trådte speederen i bund, da der blev banket på ruden med en pistol; de var skudsikre.  

Ingen kom noget til, men disse overfald er hverdag i forbindelse med grandprixet i São Paulo, hvor byens over 20 millioner indbygger rummer meget slum og desperate kriminelle.

Annonce:

For et par år siden blev Sauber-ansatte røvet. Mest berømt var situationen i 2010, da den daværende forsvarende verdensmester Jenson Button blev overfaldet af mænd med maskinpistoler.

Lewis Hamilton gik på Twitter og bad folk om at sige en bøn for sine kollegaer.

Og så bandede han over, hvordan lignende situationer kan ske år efter år, uden der bliver sat ind.

Hamilton-tweet I

Hamilton-tweet II

doc6xi1hldmf441j6hsp4xi.jpg 

Problemet med Interlagos-banen - eller Autódromo José Carlos Pace som den rent faktisk hedder nu - er, at den ligger op af et stort brasiliansk slumkvarter, en såkaldt favela.

Under Formel 1-grandprixet er der pakket med politi i området, men de var gået hjem, da F1-personalet var færdige med dagens dont.

Som man drejer ud af området skal man igennem en række lyskryds, før kurset bliver sat mod mere sikre områder i den enorme by. De er perfekte steder til overfald; ikke mindst når de svært bevæbnede politistyrker er gået hjem.

Annonce:

Før lørdagens kvalifikation var overfaldet det klart største drama i Brasilien. Tredje træning forløb stille og roligt med Kevin Magnussen og Romain Grosjean som 13. og 15. hurtigst. Sølle 0,041 sekunder skilte Haas-duoen i danskerens favør.

Største udfordring for alle teams under tidtagningen er at få en ren omgang. Interlagos er årets næstkorteste bane, så trafikpropper og generende rivaler på langsomme omgange er stort set uundgåelige.

Button taler ud om vovet indbrud: Forfærdelig situation

F1-superstjerne klar til Le Mans

Trods dyster udsigt: Haas-boss har ambitiøst mål

Slagsmål på strandklub: F1-stjernes berømte far arresteret

Hamilton sender stikkende spørgsmål om Vettel: Stort interview med verdensmesteren:

F1 Live resultater 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: