Ny ejer med store planer: Sådan bliver fremtidens Formel 1

De nye ejere af Formel 1 vil beskytte løbene i Europa, men udvide i USA - og så kommer der musik og underholdning a'la Super Bowl

Efter næsten 40 år som den øverste boss i Formel 1-sporten, så blev den 86-årige Bernie Ecclestone mandag fyret.

Den amerikanske mediegruppe Liberty Media har overtaget styringen og har valgt, at Ecclestones afløser skal være Chase Carey, og amerikaneren har store planer for Formel 1-sportens fremtid.

- F1 er et unikt, ikonisk, globalt arrangement, der er uovertruffent, men sporten er ikke vokset så meget som den burde i de seneste år, og det vil vi udnytte nye teknologier til at opnå, siger Carey ifølge BBC.

- Vi vil desuden beskytte historiske løb, og vi ser Europa som sportens fundament. Vi vil udvide specielt ved at lave nye events i USA, siger Carey.

- Vi vil promovere Formel 1, kørerne og de enkelte løb meget mere, siger Carey, der slår fast, at de engelske grandprix på Silverstone ikke bliver droppet fra 2019, som der ellers har været rygter om.

16.1.26338915.jpg 

Chase Carey har stor respekt for Ecclestone, men føler, at Formel 1-sporten skal styres anderledes end det er blevet i de seneste fire-fem år, og det skal Liberty sørge for.

- Vi har brug for en sport, hvor vi respekterer, hvad der har gjort den stor, men samtidig bliver tilført energi og innovation, siger Carey.

- På mange måder har sporten sagt nej til for meget, og nu skal vi til at sige ja. Vi skal ikke lave gimmicks, men finde måder at lave nye og spændende ting på, så sporten fortsat vokser og interesserer folk, siger Carey.

Den nye boss fortæller, at man kommer med helt friske øjne, og man kommer udelukkende med den agenda, at man vil gøre sporten så fantastisk for fans, som det er muligt.

- Realiteterne er, at der er konkurrence i dagens verden, og man må finde måder, at connecte med fansene på, og vi vil bruge alle de digitale platforme, der er tilgængelige og fortælle historierne om stjernernes rivalisering, siger Carey.

- Vi skal gøre løbene større end nogensinde med musik og underholdning, men med sport som det centrale, siger Carey og sammenligner med Super Bowl fra amerikansk fodbold.

F1's sande stjerner: Milliardæren i husarrest, Marlboro-manden og zaren med evigt liv 

Lynhurtige legender: Formel 1's 25 største kørere

58155503.jpg

Ville I køre i Nordkorea? Formel 1's mest kontroversielle løb

Der pågår i øjeblikket forhandlinger angående, om de forskellige Formel 1-temas skal købe aktier i selve sporten, så alle har samme interesse i at gøre sporten større.

- Vi vil gerne have, at det skal være en god forretning at eje et team eller et drive en bane, og sammen skal vi gøre hele sporten stærkere, siger Carey.

Sikkerheden skal stadig være i top.

- Prøv at se en af disse biler kører ned af banen. Alle, der fortæller mig, at det ikke er farligt, har ikke været til et løb. Hvad de gør, det er simpelthen unikt. Vi har et ansvar for at gøre det så sikkert som muligt uden at underminere sporten, siger Carey.

Tidligere på tirsdagen kom det frem, at der i den nye sæson er regelændringer, der giver hurtigere omgangstider - noget som Kevin Magnussen jubler over.

58219941.jpg

Glem Senna og Prost: Her var Formel 1 fedest:

Sikke et crash: Formel 1-talent væltede rundt med fan

Afdød Formel 1-kører får vej opkaldt efter sig

Verdensmesteren til fyret F1-boss: Det var på tide!

En æra er slut: Formel 1-kongen forlader cirkusset

Stor analyse: Sådan er Kevins chancer i 2017