Nye ejere fik nok: Fjern det, Hamilton

Lewis Hamilton delte en video af den omgang, der sikrede ham pole position i Kina på sin Instagram, men det blev for meget for de nye F1-ejere

Formel 1-kørerne er af de nye ejere, Liberty Media, blevet opfordret til at dele endnu flere billeder fra livet i F1-kulissen.

Det har den myreflittige sociale medier-elsker Lewis Hamilton taget til sig og er blandt de stjerner, der giver mest af sig selv på fx instagram, snapchat og facebook.

For halvanden uge siden blev det bare for meget, da englænderen lagde en video op, hvor man fra et on-board-kamera kan se ham sætte hurtigste tid i kvalifikationen til kinesiske grandprix og dermed sikre sig pole position.

Det var der bare et (meget) stort problem ved. For tv-rettighederne til motorsportens fineste klasse er en handelsvare, der netop skal gøre ejerne rige, som de gjorde det med Bernie Ecclestone før dem.

Og derfor går det ikke at lægge billeder op, som tv-stationer verden over skal have mulighed for at sende eksklusivt, eftersom de har givet mange, mange penge for dem.

- Formel 1 har udsendt et nyt sæt retningslinjer, der tillader hold og kørere at filme og optage, alt de foretager sig for at bringe sporten tættere på deres fans, oplyser Liberty Media ifølge engelske Daily Mail og uddyber med, at man ikke ønsker, at kørerne bringer de billeder, som er forbeholdt rettigshaverne.

- Når der bliver begået en fejl, beder vi hold og kørere om at fjerne de relevante billeder, lyder det.

Og det var altså her, Hamilton havde begået sin brøler. For billeder fra kameraet om bord i den tidligere verdensmesters bil er forbeholdt rettighshaverne - herhjemme Viasat, som Ekstra Bladet har en aftale med og derfor heldigvis også kan bringe Formel 1-billeder uden at få henvendelser fra Liberty Media.

Ifølge den engelske avis' oplysninger fjernede den øjeblikkelige verdens-toer da også sin opdatering med det samme.

Lewis Hamilton kan juble over sin pole position i Kinas Grand Prix. Et løb han også endte med at vinde. Foto: AP
Lewis Hamilton kan juble over sin pole position i Kinas Grand Prix. Et løb han også endte med at vinde. Foto: AP
 

Ikke første gang
Det er ikke første gang, at Hamilton er kommet i problemer på grund af sin ageren på de sociale medier. I 2015 måtte Mercedes-boss Niki Lauda bede ham fjerne en video, hvor man ser ham fyre en maskinpistol af.

Problemet var især, at der samme dag havde været et pistol-angreb i et fransk tog.

Tidligere er Lewis Hamilton også endt i en decideret shitstorm, efter han kritiserede Michael Schumacher. Læs hvorfor det gik galt her

Lewis Hamilton blev i weekendens grandprix i Bahrain nummer to efter Sebastian Vettel, der tog sæsonens anden sejr. Dermed topper den tyske Ferrari-kører også den samlede stilling for 2015-verdensmesteren.

Formel 1-feltet skal køre næste løb i Rusland i næste uge.

I weekendens grandprix dummede en af feltets kørere sig fuldstændig. Det fik han en kæmpe sviner for. Læs mere om det her: Straffet for dumt crash: Nu får han en kæmpe sviner

Formel 1-stjernernes fruer: Fra playboy-model til den sky ungdomskæreste

Præsident på krigsstien: F1-stjerne kaldt til samtale med chefen

Watt glæder sig: Endelig er der kamp til stregen