'Nye regler gavner Kevin'

Ronnie Bremer mener, at de nye Formel 1-ændringer fra 2017, som gør bilen bredere og længere, bliver godt for Kevin Magnussen i det lange løb

TV: Til Monacos Grand Prix

Det er ligger nu klart, at der kommer nye regler i Formel 1 fra 2017. Regler, der skal gøre sporten mere seværdig, fordi kørernes evner vil blive udfordret mere.

Helt konkret bliver racernes chassiser lavet om, så de bliver både længere og bredere. Og så får de bredere front- og bagvinge og større dæk. Og det betyder mere vejrgreb (downforce). Samtidig bliver bilerne op til tre sekunder langsommere pr. omgang. Den slags bliver ren guf for Kevin Magnussen, fordi det bliver mere op til køreren selv at få det maksimale ud af bilen. Det mener motorsport-eksperten Ronnie Bremer.

- Jeg rater Kevin som en af de bedste kørere i verden. Så jo mere det er op til køreren, jo bedre er de nye regelændringer også for Kevin. Jo mindre avanceret bilen bliver i forhold til computerstyring og motorens ydeevne, jo mere er det op til køreren, siger Ronnie Bremer til Ekstra Bladet.

Formel 1-kørerne får mere magt fra næste sæson af. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Nye Formel 1-regler på plads: Mere magt til køreren

Bremer tror, at Renault har mere at hente på de nye regelændringer end andre teams.

- De andre kan selvfølgelig godt forbedre sig. Men når du er bedst og hurtigst i forvejen, som Mercedes er, så er det lidt sværere at blive ved med at være meget hurtigere og finde forbedringer. Så er det lettere for Renault at finde de sekunder, der mangler ved at udvikle et nyt chassis og en ny motor.

Bremer mener, at Renault har, hvad der skal til for at blande sig i toppen, nu hvor posen med regler rystes.

- Jo, tættere vi kommer på de nye regler, jo tættere kommer vi også på, at Renault kan bygge en potentiel vinderbil. Renault har midlerne og historien til at bygge en vinderbil. Det bliver ikke til mesterskaber til at begynde med, men på sigt bliver det nok til point og grandprix-sejre.

Kevin Magnussen kan komme til at få Renaults nye motor før Jolyon Palmer, fordi der ikke er nok motorer indtil videre. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Medie: Kevin foran Palmer i motor-køen

Bremer tror dog ikke kun, at en længere og bredere bil, som stiller krav til kørerens evner, er til Kevins fordel. Han forventer, at dygtige kørere som Hamilton og Vettel vil blive lige så stærke. Til gengæld tror Bremer, det blivere vanskeligere for unge kørere som 18-årige Max Verstappen at komme tidligt ind i Formel 1, når de nye regler træder i kraft.

- Jo, mere det er op til kørerne, jo ældre vil kørerne være, før de får debut. Fordi det kræver mere erfaring at køre bilen, når den er vanskeligere at køre. Derfor kommer flere unge kørere måske til at blive længere tid i de lavere klasser for at samle mere erfaring, før de rykker

Se Kevin Magnussen brage ind i teamkammerat Jolyon Palmer:

16 kommentarer
Vis kommentarer