Nye tider Formel 1: Nu ryger Hamilton af tronen

Red Bull har fat i den lange ende, når de tror, Honda kan gøre dem til verdensmestre

Følg Formel 1

DET ER SÅDAN cirka Red Bull-Hondas plan for den kommende sæson, og de er ikke blege for at melde den ambitiøse målsætning ud til offentligheden.

Men Honda har siden deres tilbagevenden til Formel 1 ikke så meget som været på podiet en eneste gang i de fire sæsoner, de har haft til at forsøge sig. Så en VM-drøm i 2019 kunne lyde som noget af en våd en af slagsen, men jeg tror faktisk på, det kan lade sig gøre; hør her hvorfor.

RED BULL HAR p.t. den bil, som kommer bedst rundt om hjørnerne og tilmed nok også den bil, som fungerer bedst rent aerodynamisk. Det har vi fået bevist gang på gang; tag bare Monaco hvor motorkræften betyder relativt lidt, her er Red Bull altid er på toppen. Men også senest i Mexico så vi det østrigske team være i særklasse, og Verstappen tog en overbevisende sejr i den tynde luft - det kommer vi tilbage til.

Honda-motoren, påstår Red Bull, er allerede i dens nuværende fase hurtigere end Renault-motoren. De sammenligner selvfølgelig data med juniorteamet Toro Rosso, og Red Bull er glade for, hvad de ser. Men selv om man får en motor, som er hurtigere end en Renault, så er der fortsat et kæmpe spring op til Mercedes- og Ferrari-niveau, og selv med en forbedring af Honda-enheden henover vinteren, vil man stadig mangle hestekræfter i forhold til de to supermagter med Hamilton og Vettel bag roret.

HVIS VI FORESTILLER OS en Red Bull-bil som rent chassismæssigt er den bedste, bliver det med en kraftigere motor en kombination, som kunne gå hen og slå både Mercedes og Ferrari på flere baner end i Monaco og Mexico.

På sidstnævnte bane var forholdene meget specielle i den tynde luft, og her var Renault-motoren underligt nok meget bedre end sædvanligt, og her er en vigtig pointe. Vi så, hvad en Red Bull-bil kan, hvis den har en motor, som er med i den skarpe ende. Så forestil dig hvis den dagsform kan implementeres på mange flere baner, fordi Honda motoren skubber godt på bagi.

doc72j5ed8k5up7xtdj6wn.jpg 

HAR RED BULL i Max Verstappen så en kører, som kan vinde VM allerede i 2019 og blive den yngste verdensmester nogensinde?

Den unge hollænder har med rette været temmelig udskældt gennem sin stormfulde Formel 1-karriere. Selv om der aldrig har været tvivl om det rå talent, er der mange, inklusiv undertegnede, som har stillet spørgsmålstegn ved, om der mon er intelligens nok til at omsætte fart til gode placeringer.

Hos teamet er man ikke i tvivl om, hvorvidt Max Verstappen har den samlede pakke. De ser ham som en rå diamant, der skal slibes til, og det kan man måske godt forstå er tilfældet. Husk på at Verstappen rykkede fra gokart og kørte blot en enkelt sæson i Formel 3, før han blev sat i en Toro Rosso bil i 2015.

SELV OM FARTEN alle dage har været der, manglede verdens yngste Formel 1-kører i den grad løbs-erfaring i racerbiler.

Med nutidens krav om point i de mindre formel-klasser for at kunne opnå den superlicens, som kræves til F1, havde en grøn knægt som Verstappen ikke fået chancen så tidligt, og det er jeg faktisk tilhænger af. Det gik for hurtigt for hollænderen, og det er ikke så meget, fordi han var lige lovlig vild og en vovehals i sin fremgangsmåde, men mere fordi jeg mener, at Formel 1 er det ypperste en racerkører kan opnå, så man kunne i min verden godt sætte en minimumsalder på 20 år.

VERSTAPPEN ANNO 2018 er ved at vise sig som en mere færdig pakke, som ofte bruger hovedet lidt bedre end hidtil, og det er den slags, som skal til, hvis man skal vinde mesterskaber.

Hos Red Bull er man dybt imponeret over den unge mands evne til at køre stærkt og alligevel have masser af overskud, når der skal tales til teamet på radioen. Vi har også haft fornøjelsen af at høre hans jubeludbrud, når han sætter en god overhaling ind, og jeg husker, at teamet engang måtte bede ham koncentrere sig, da han midt i kampens hede udbrød ’sådan skal det gøres’ om sin egen indsats.

En moden Max Verstappen, som holder fokus og ikke kører alt for overilet, krydret med en Honda-motor, som yder fornuftigt og holder bare nogenlunde, kunne godt være en dark horse til en VM-titel i 2019.

Nyhed skal gøre F1-stjerne legendarisk: - Endnu ingen grænse for hans formåen

F1-stjerne tordner i modangreb: - Han burde koncentrere sig om sig selv

NØGLEN TIL MAX VERSTAPPEN og en VM-titel minder mig sådan om en vittighed i filmen fra ’Colors’ fra 1988.

En ung tyr står på toppen af højen med sin far og kigger ned på en flok køer og siger: ’Skulle vi ikke tage og løbe ned og hoppe på en af de der køer?’ Hvortil faderen svarer: ’Nej søn, lad os GÅ ned og hoppe på dem alle sammen’.

En af Max Verstappens nøglemedarbejdere er dansk - læs her om hans fascinerende vej til Formel 1.

Debriefing fra Brasilien: Haas-teamet bør frikendes

Ferraris nye stjerne: Vettels værste mareridt

20 år siden: Da F1-teams kæmpede om Magnussen

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

doc72iggh9hzz49c31h6wl.jpg

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind