Nyhed skal gøre F1-stjerne legendarisk: - Endnu ingen grænse for hans formåen

Den nye Honda-motor vil gøre Red Bull så hurtig, at Max Verstappen bliver alletiders yngste verdensmester i Formel 1

Red Bull satser på, at Max Verstappen allerede næste år kan løfte en endnu større pokal og fortrænge Sebastian Vettel  fra titlen som den yngste verdensmester i Formel 1. Foto: Eduardo Verdugo/AP/Ritzau Scanpix
Red Bull satser på, at Max Verstappen allerede næste år kan løfte en endnu større pokal og fortrænge Sebastian Vettel fra titlen som den yngste verdensmester i Formel 1. Foto: Eduardo Verdugo/AP/Ritzau Scanpix

Siden Hondas comeback til Formel 1 i 2015 har japanerne haft store problemer med at få motoren til at fungere i en McLaren.

I denne sæson har der været fremskridt, men ikke noget i retning af at kunne udfordre de tre store teams, Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Fra næste sæson skal de levere motorer til netop Red Bull - og i det østrigske team er der ingen tvivl om, at der venter noget stort.

Ja, faktisk er de så sikre på, at Honda-motoren bliver en succes, at de ikke tøver med at proklamere, at Max Verstappen med den i bilen bliver den yngste verdensmester nogensinde.

Den 21-årige hollænder har for såvidt to sæsoner til at sikre sig den titel og slå Sebastian Vettels stående rekord (23 år og 134 dage - netop hentet i Red Bull), men holdets motorsportsrådgiver, Helmut Marko, forklarer i et interview med Autosport, at han fuldt og fast tror på, at den titel kommer allerede i 2019.

- Vi ser rigtig meget frem til næste år.

- Målet er at få den yngste verdensmester. Vi har to år, men vi går efter det næste år.

- Vi ved, at det første år med en ny motor ikke er så let, men det vi sigter efter, og målet, vi har meldt ud til alle, er at gå efter mesterskabet fra start. Uden undskyldninger, siger Helmut Marko.

Han begrunder sit håb om succes med, at søsterholdet Toro Rosso i slutningen af denne sæson har kørt med Honda og ofret denne sæson for at kunne udvikle motoren til Red Bull næste år.

Og tallene fra alle test tyder på, at Honda-motoren allerede er bedre end den nuværende Renault - og den klarer sig ganske godt i Red Bull-raceren. Det så vi senest i det mexicanske grandprix, hvor Verstappen kørte den til sejr.

Den unge hollænder spiller naturligvis også selv en stor rolle i drømmen om at vinde verdensmesterskabet. Men ham er Helmut Marko også ganske begejstret for.

- Selv hvis vi har en eller to starter fra bagerste geled, så kan der med Verstappen blive spænding (i det amerikanske grandprix kørte han sig eksempelvis op fra 18.-pladsen til 2.-pladsen, red.).

- Når han er på radioen taler han som om, han sidder med en kop te. Og de informationer, han spørger efter ... Han er utrolig. Der er endnu ingen grænse for hans formåen.

I denne sæson ligger Max Verstappen inden sæsonens to sidste grandprixer på en femteplads i VM-stillingen.

Se også: Hamilton stikker til Alonso: Selv skyld i nedturen

Se også: Grosjean-protegé får Haas-chance

Efter fem sæsoner i Formel 1 skal Marcus Ericsson køre videre i Nordamerika i IndyCar (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 31. okt. 2018 - kl. 15:34 Offer for uhyggeligt uheld: Formel 1-flop skal afløse forulykket kollega

Se også: Kevin bander over F1-monopol: - Bare et lortedæk

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere