Annonce:
Annonce:

Østrigsk antiklimaks: Kevin udgik i Haas-triumf

Romain Grosjean scorede med en sjetteplads årets bedste Haas-resultat - Valtteri Bottas haler ind i VM-stillingen efter sejr fra pole-position

Annonce:
Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): For foden af østrigske alper på den idyllisk beliggende Red Bull Ring lå scenen klar til endnu et stykke historie for det lille Haas-team.

Amerikanerne var denne weekend klart det bedste hold efter de tre top-teams, hvilket var en overraskelse for alle - inklusiv dem selv …

En sjette og en syvende-plads var i den grad inden for rækkevidde, hvis det var blevet til årets første rene weekend for Romain Grosjean og Kevin Magnussen.

Hvis og hvis tæller ikke, og teamet kan kun håbe på, at de er lige så stærke næste weekend på Silverstone. 

Franskmanden leverede sin del med en sjetteplads og otte konstruktør-point. For Kevin Magnussen blev turen til Østrig en kæmpe skuffelse ovenpå triumfen i Baku for to uger siden.

Annonce:

Han havde overtaget i den interne kamp hele weekenden, indtil et defekt hjulophæng ødelagde tidtagningen. Tilsyneladende slap gearkassen uden skrammer, så danskeren kunne begynde løbet som 15’er.

Trods det dårlige udgangspunkt var kursen sat mod point, da endnu et uforskyldt problem sendte Haas-raceren for tidligt i garagen. 

Valtteri Bottas haler ind i VM-stillingen efter en forholdsvis nem sejr foran Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton kørte fra ottende- til fjerdepladsen.

doc6vq6oygu39y1joywdewf.jpg 

Man skulle tro, Red Bull Ring var hollandsk; så orange var første sving på banen i Spielberg. Desværre for de mange fans blev løbet endnu en skuffelse for teenage-fænomenet.

Valtteri Bottas kom så godt af sted fra pole-position, at dommerne undersøgte ham fra tyvstart. Finnen blev dog frikendt og slap derfra aldrig taget om sin anden grandprix-sejr. 

For Max Verstappen gik det stik modsat.

På Red Bulls hjemmebane stod han nærmest stille i starten og blev i første sving offer for et harmonika-sammenstød.

Annonce:

Daniil Kvyat fik en ellers glimrende start, men låser dækkene for enden af start-målstrækningen. Det sender russeren ind i Fernando Alonso og videre ind i Verstappen.

Begge måtte udgå lige foran den største sektion af hollandske fans, hvilket dommerne takserede til en ekstra tur gennem pitten til det russiske missil. Daniil Kvyat har i det seneste års tid været involveret i seriøst mange sammenstød …

Kaosset ødelægger en ellers god start fra Kevin Magnussen nede fra 15. pladsen. Danskeren må undvige ud af banen, bliver skubbet til af Stoffel Vandoorne, så blandt andre Williams-racerne slipper forbi.

doc6vq6d07q2vmlu3aif96.jpg 

Alligevel var der lagt i ovnen til et godt race for Haas trods alle de tekniske trængsler.

Romain Grosjean var oppe at snuse til fjerdepladsen, før Lewis Hamilton slap forbi, og han fandt sin naturlige position bag topholdene.

Annonce:

Efter løbet faldt til ro, gik Kevin Magnussen til angreb på Williams-racerne fra 11. pladsen og kørte rent faktisk hurtigere omgangstider end begge kørere fra holdet, man normalt regner for det stærkeste i midterfeltet.

Point var i den grad inden for rækkevidde, da danskeren pludselig meddeler, at noget er helt galt. 

- Argh, ingen servostyring. Åh mand, jeg kan ikke f….. forstå det, sagde han.

Fingerne gik febrilsk på rattet, og løbsingeniør Giuliano Salvi instruerede sin kører om at komme i pit uden at skifte gear.

De obligatoriske tv-interview måtte vente, efter danskeren var udgået. Han skulle først dampe af og se sin teamkammerat score vigtige point til Haas og den individuelle stilling, hvor Grosjean nu igen er bedste Haas-kører. Og teamet efter ni løb har lige så mange point som hele 2016-sæsonen.

Masser af ballade fra start: Bottas beskyldes for tyvstart, Alonso og Verstappen er ude – Se starten her:

Kæmpe rejseguide til Formel 1: Her skal du se Kevin køre

Hårde ord til ung kollega: Lær hvad racerløb er!

Kæmpe-respekt fra Kevin: Tillykke Tom K. - du er en inspiration

Annonce:

Watt: Dette F1-onde slipper vi ikke for

F1 Live resultater 2017

F1 Stilling 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: