Offer for uhyggeligt uheld: Formel 1-flop skal afløse forulykket kollega

Uheldig racerkører kæmper for at komme tilbage

Se den vilde ulykke, som har sendt Canadas Robert Wickens ud på ubestemt tid. Han kommer i nærkontakt med Ryan Hunter-Reay og sendes på en flyvetur ud i muren

Det er hverken første eller sidste gang.

Den vragede svenske Formel 1-kører Marcus Ericsson kan køre karrieren videre i IndyCar i USA og Canada.

Sådan er motorsporten.

Her er den enes ulykke somme tider en andens held.

Sauber-køreren skal i næste sæson i amerikanernes svar på Formel 1- IndyCar - afløse Robert Wickens hos Schmidt Peterson Motorsports..

Den 29 årige canadier kæmper ellers for tiden at genvinde førligheden efter en voldsom ulykke for to måneder siden på racerbanen Pocono, Pennsylvania.

Her blev Robert Wickens med en solid baggrund fra den tyske DTM-serie i et sammenstød med Ryan Hunter-Reay sendt på en flyvetur, som sendte ham i muren med høj fart.

De første meldinger lød på, at han ville blive lam fra livet ned, men siden er kommet nogle lidt mere optimistiske udmeldinger om, at nervebanerne for eksempel kun er delvis afrevet.

Den uheldige racerkører har på Instagram lagt flere billeder og klip ud, som viser, at han er fuld gang med at genoptræne, så der er håb om, at han som en anden Jason Watt kan vende tilbage i en eller andet forfatning.

Robert Wickens har selv en tro på, at han igen kan køre en racerbil om et par år.

I mellem tiden kan Marcus Ericsson i første omgang holde hans sæde varmt i IndyCar.

Efter fem sæsoner i Formel 1, først hos Caterham og siden 2015 hos Sauber, har Sauber givet efter for presset fra motorleverandøren Ferrari og sponsoren Alfa Romeo eller i sidste ende Fiat, ved at udskifte svenskeren med Ferrari-reserven Antonio Giovinazzi.

Det har det schweiziske team, der har masser af svenske kroner i ryggen fra bl.a. Tetra Pak og Ikea kunne acceptere, fordi Ferrari-veteranen Kimi Räikkönen i næste sæson skal bytte plads med den nuværende Sauber-kører, Charles Leclerc.

Så vil der alligevel være et nordisk islæt hos Sauber, og det er en ny bekræftelse på, at der findes nogle usynlige svensk/finske bånd i sportens verden.

Marcus Ericsson var heldigere end køreren, som skal afløse i IndyCar, da han stod af under fredagens træning forud for Grand Prix'et på Silverstone
Marcus Ericsson var heldigere end køreren, som skal afløse i IndyCar, da han stod af under fredagens træning forud for Grand Prix'et på Silverstone
 

Antonio Giovinazzi (yderst til højre) på den traditionelle trackwalk før træningerne på Monza-banen tilbage i 2017. Foto: Jan Sommer Formel 1 Svensker fyret: Kevin-kending scorer Formel 1-sæde

Kørerne stillede op, da Fernando Alonso i Canada rundede 300 grandprixer. Der blev skiftet noget rundt til 2019-sæsonen. Foto: Steven Tee/LAT Images/REX/All Over Press Sport og Spil Efter adskillige transferbomber: F1's kørermarked vendt på hovedet

Formel 1 Racer i brand stopper lynhurtig Haas-træning

 

1 af 2 Marcus Ericsson kan se frem til køre karriere videre i IndyCar, som er amerikanernes svar på Formel 1 (Foto: AP)
2 af 2 Efter fem sæsoner i Formel 1 skal Marcus Ericsson køre videre i Nordamerika i IndyCar (Foto: Jan Sommer)
8 kommentarer
Vis kommentarer