Om to uger bliver det alvor: Det lærte Kevin af testen

Unge Magnussen har kørt sin sidste træning - nu skal jagten på point sættes ind

Kevin Magnussen har haft et par gode testdage i Barcelona. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen har haft et par gode testdage i Barcelona. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Fire dages test på Circuit de Barcelona-Catalunya er slut for Kevin Magnussen. Næste gang, han sætter sig bag rattet i Renault-raceren, er det til den første træning i Melbourne før sæsonpremieren.

Her er, hvad den danske Formel 1-kører tager med sig fra Spanien.

- Jeg tror eller rettere håber, at vi omkring midtvejs i sæsonen vil se, at vi begynder at se fremskridt, bedre resultater og tager flere point, siger Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2016 - kl. 06:27 Gevinst i sigte: På dette tidspunkt forventer Kevin fremskridt

Renault er temmelig cool Selv om Kevin Magnussen kun har været Renault-kører i en måneds tid, er han allerede faldet til hos teamet fra Enstone. Både i raceteamet og på fabrikken er han kun lige ved at lære de mange nye ansigter at kende, men ånden og tonen hos teamet passer godt til den ukomplicerede og ligefremme person, som Kevin Magnussen er, når han får lov til at være det. Både teamet og den nye løbschef Frederic Vasseur er nemme at have med at gøre. Samtidig med, at danskeren er bevidst om sin rolle som motivator for det store hold bag ham, trives han fra start i deres selskab.

Raceren virker holdbar
I sidste sæson kæmpede Honda og Renault en indædt kamp om at levere den mindst holdbare motor - hvilket tærede hårdt på samarbejdet mellem Red Bull og Renault. Hen over vinteren er der gjort fremskridt hos franskmændene. Efter lidt software-problemer de første dage har Kevin Magnussen i løbet af sine fire testdage kørt 509 omgange - kun Mercedes slår det - og de mange omgange har været den største positive overraskelse.

Men point bliver en sejr i sig selv Genrejsningen af Renault begyndte først for alvor i december, og Formel 1-hold skal bruge meget længere tid end et par måneder til at smække en vinder sammen.

Ud over en ny frontvinge, som Jolyon Palmer forhåbentlig når at teste, havde Renault ' ingen store ting' med til Barcelona.

Kevin Magnussen har haft det store smil fremme, mens han har testet for Renault. Onsdag blev det igen til flere end 100 omgange i bilen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 2. mar. 2016 - kl. 21:06 Kampklar Kevin: Kunne ikke have bedt om mere

De kommer løbende til at opdatere både bil og motor, men i de første løb vil en placering lige omkring top ti være ' en god weekend'.

Og der er lang vej til toppen Klokken fem om morgen før den allerførste testdag brummede Renault-motoren for første gang i bilen. Første opgave for teamet har været at modificere den eksisterende Lotus-racer - bygget til at indeholde en Mercedes-motor - til at blive drevet af franske hestekræfter. Indikationerne viser, at Renault er i hård konkurrence om at være en del af midterfeltet. Podier forventes først fra 2018-sæsonen, og der er ingen tegn på mirakler.

Klarmeldt til Melbourne
Allerede efter sine tre første testdage meldte Kevin Magnussen, at han følte sig klar og velforberedt til sæsonpremieren. Fysikken er også på plads, selv om der har floreret historier om, at danskeren skulle tabe sig. Ifølge hans personlige træner, Thomas Jørgensen, er han inden for et kilo af, hvor han skal være. Thomas Jørgensen, hvis firma Protreatment har mange danske idrætsstjerner som klienter, kommer til at være ude til hvert løb med den danske racerkører for at holde ham fit.

Se også: Fyrede den af i generalprøve: Kevin sendte Renault mod toppen

Mercedes er (igen) ret gode For tredje sæson i træk ligner Mercedes et team, som er i særklasse - med Ferrari som førsteudfordrer. Kevin Magnussen har kørt et imponerende antal omgange, men Mercedes når så mange, at de som det eneste team har benyttet begge deres kørere på samme testdag. Tyskernes topniveau har man kun set glimt af. Og holdbarheden af feltets stærkeste motor er skræmmende god. Tal om tysk effektivitet.

Mens McLaren-Honda er i bedring Den sårede kæmpe har leveret mange profetier om kvantespring hen over vinteren. Kevin Magnussens tidligere team er ikke troppet op til 2016-sæsonen med en vinderbil - eller bare en Ferrari eller Williams for den sags skyld. Men det går trods alt i den rigtige retning. Umiddelbart tegner det til, at Kevin Magnussens Renault bliver et match for hans tidligere team-kammerater i begyndelsen af sæsonen. Det skal nok blive muntert.

Kevin Magnussen føler sig hjemme hos Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 2. mar. 2016 - kl. 06:27 Kevin savner ikke McLaren: Renault et bedre match

Her træder Kevin pedalen i bund:

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere