Opfordrer Ferrari: Giv nu Kimi sparket

Kimi Räikkönen har overskredet sidste holdbarhedsdato

Følg Formel 1

Overskriften kan lyde hård, men faktum er, at Kimi 'The Ice Man' Räikkönen nu om dage snarere minder mere om en snemand i plusgrader, der langsomt er ved at forgå.

Jeg har alle dage har været stor fan af den kolde finne og mindes de gode gamle dage, da han i sin McLaren gav selveste Michael Schumacher noget at se til.

På grund af sit utrolige talent og sin fart har Räikkönen altid undgået kritik for det manglende engagement, hvad angår emner som fysisk træning og alkohol-afholdenhed.

Han er den sidste nulevende rock and roll-kører, som tager sig en pilsner efter endt arbejdsdag.

Et eller andet sted nyder Kimi også stor respekt fra pressen og kolleger og ikke mindst fra sit team. De fleste har grinet med ad hans kontante meldinger til teamet, når der under løbet kommer meldinger på radioen: ’Leave me alone, I know what I'm doing’ og andre guldkorn er vi blevet underholdt med.

Men efter mange gode år i Formel 1 synes jeg ærligt talt, at tiden er løbet fra den gode Kimi. I hvert fald når det gælder et sæde i VM-feltets førende Ferrari.

Hvad er det lige med Ferrari og den manglende tro på unge talenter?

Italienerne har de seneste mange år overhovedet ikke haft fokus på et talentprogram, hvor man selv udruger en kommende stjerne for derefter at give vedkommende et sæde ved siden af førstekøreren. McLaren gør det, Red Bull gør det – og uden den tro på unge talenter var hverken Lewis Hamilton eller Sebastian Vettel blevet stjerner i det tempo, som tilfældet er.

10.8878882l.jpg 

Ferrari har alle dage vægtet at have én førstekører og ved siden af ham en tro løjtnant. Det så vi med Eddie Irvine og senere Rubens Barichello ved siden af Michael Schumacher og nu altså Kimi Räikkönen som wingman til Sebastian Vettel.

Men løjtnant eller ej så mener jeg, at det er på tide, at Ferrari erstatter Räikkönen og for en gangs skyld satser på noget ungt blod ved siden af Vettel. På listen over kandidater er der en lille håndfuld kørere, som jeg selv ville have på min liste, hvis jeg var team-chef for Ferrari.

1. Carlos Sainz Jr. Han var måske et par år om at blive rigtig giftig i Renault 3,5-mesterskabet, men jeg synes, at det er værd at huske på, at han fulgte rimeligt godt med belgisk-hollandske Max Verstappen, da de var teamkammerater hos Toro Rosso. Han har også det rigtige image til at kunne blive Ferrari-førstekører i fremtiden.

2. Sergio Pérez. Han er for alvor blomstret op, efter at Kevin Magnussen fik ham sparket ud af McLaren. Han kører stærkt og konstant og er på mange måder lige præcis en typisk Ferrari-løjtnant. Han er med sine 27 år måske nok i virkeligheden lidt for gammel til at høre til i min talentgruppe, men han er vel en mellemting mellem Räikkönen og Sainz.

3. Antonio Giovanazzi. Han er så i den helt anden grøft, men her kunne Ferrari lave en tro kopi af, hvad McLaren gjorde med Lewis Hamilton: Finde en landsmand at sætte i bilen og bygge ham op med så meget træning, som det er muligt, før han får debut på holdet. Det kunne give samme national-stemning i Italien, hvis han en dag vinder VM, som den, de fleste af os husker for 25 år
siden, da lille Danmark overraskende vandt EM i fodbold.

Måske er det netop derfor, at danske Kevin Magnussen bliver ofret i de mange fredags-træninger, hvor Ferrari har beordret, at netop Giovanazzi skal have lov at køre i Magnussens racer.

Blandt fans - også de helt unge - er Kimi Räikkönen blandt de allermest populære:

Haas-bossen jubler over Kevin: Bedre end forventet

Strålede i sidste øjeblik: Årets bedste fra Kevin

Grosjean flirter med Ferrari: Sædet er et opkald væk

Dommen over F1-feltet: Kevin scorer kedelig titel 

Følger Ferrari-ønske: Derfor sidder Kevin over

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.