Opgradering skuffede Haas-duo: Her er den gode nyhed

Teamets opgraderingspakke fungerede ikke så godt, som Kevin Magnussen og Romain Grosjean havde håbet

MONTMELO (Ekstra Bladet): Forventningerne var store til den største opgraderingspakke i Haas F1 Teams korte historie. Den centrerede sig om en ny bund på bilen, der ville ændre dele af det aerodynamiske koncept.

Modtagelsen var blandet.

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean syntes, den var et skridt i den rigtige retning; de havde bare håbet på, at det ville være endnu større.

- Vi har testet det nok til at vide, hvad den har givet. Det er ikke så meget, som vi havde krydset fingre for, men det er stadig en forbedring, så vi beholder den, forklarer Kevin Magnussen, der benyttede den nye version under alle sessioner i Barcelona.

På grund af forsinkelse i produktionen fik teamkammeraten Romain Grosjean den først i installeret i weekenden, så hans side af garagen nåede ikke at optimere setuppet.

62238813.jpg
Da Günther Steiner overfor blandt andre Ekstra Bladet gjorde status efter grandprixet, var han fortrøstningsfuld. Fordi pakken fungerede, og Haas stadig efter den første store runde opgraderinger befinder sig i et om muligt endnu tættere midterfelt, hvor marginaler bestemmer weekendens udfald.  

- Forventningen fra kørerne var større, men hvad sammenligner du med? Kan vi holde trit med de andre i midterfeltet, så har den virket. Det er svært at sammenligne med dig selv, siger teamchefen, som mener, at der er mere at hente på den korte bane.

- De nye dele på bilen skal testes, og de gør ikke bilen et halvt sekund hurtigere lige med det samme. Det kræver lidt arbejde og tuning, men det var grundlæggende positivt, siger han.

Udviklingskapløbet fortsætter resten af sæsonen. I modsætning til sidste år har Haas planer om flere småjusteringer.

- Jeg mener, at vi har en mindre ting klar til Monaco, men ellers burde der være noget med til Canada. Fra nu af venter vi ikke på en større en opgradering, men vil løbende have småting med, siger Günther Steiner.

Hvornår Ferrari medbringer en ny specifikation motor, som Mercedes gjorde det i Spanien, er endnu uvist.

TV: Kevins fans havde en fest i Barcelona:

stilling

Haas-boss var bitter: Kevin-crash var ikke det største problem

Kevin på kant med Toro Rosso-duo: 'Han kørte lige ind i mig'

Spot dig selv: Var du til Formel 1 i Barcelona?