Opråb til F1-bossen: Skrot det nu!

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert vil have det gamle system tilbage

TV: Det nye kvalifikationssystem har sat gang i en debat, som ser ud til at ville køre videre
TV: Det nye kvalifikationssystem har sat gang i en debat, som ser ud til at ville køre videre

- Lad os få det gamle kvalifikationssystem tilbage.

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt vil som størstedelen af Formel 1-cirkuset skrotte det nye knock out-system og tilbage sidste års system med to udskilningsheat  og en 'finale'.

- Desværre tror jeg ikke på mit eget forslag, fordi det dybest set handler om, at Formel 1's overhoved, Bernie Ecclestone ikke har lyst til at tabe ansigt, siger Jason Watt.

Jason Watt bakker op om teamcheferne og kørerne, der efter to VM-løb vil af med 'nyskabelsen' og tilbage til det gamle system med Q 1, Q 2 og Q 3.

Den nye model med udskilning hvert 90. sekund er blevet afprøvet i Australien og Bahrain, og selv om der i følge Jason Watt var 'fremgang' at spore i Bahrain, hvor forvirringen ikke var så stor som i 'debuten', så er der ikke som ønsket kommet et nyt spændingselement ind i Formel 1.

- Tværtimod! Det er alt for uoverskuelig, mener Jason Watt.

- Det ville først ske, hvis der kom VM-point i spil i kvalifikationen, hvor man kunne vende startgridden til løbet, så den hurtigste f. eks. startede som 10'er, men et sådant forslag tror jeg slet ikke på.

Når den aldrende Bernie Ecclestone efter det resultatløse møde i Bahrain torsdag på ny skal mødes med Formel 1-holdenes chefer samt dækleverandøren, Pirelli for at få løst 'kvalifkationsproblemer' inden det næste løb i Shanghai, vil der måske komme et kompromisforslag på bordet.

Formel 1 Formel farce: F1-bosser toppes om udskældt kval

FIA-præsident Jean Todt med en fortid som Ferrari-teamchef, var med til mødet i ørkenstaten som 'observatør', og han har siden været ude og lancere et kompromisforslag.

Præsidenten har som en anden 'forligsmand' foreslået, at de to kvalifikationssystemer kombineres, så der startes med en knock out-fase med den nuværende udskilning og afsluttes med den tidligere Q 3-finale med f. eks. de 10 hurtigste biler.

Det vil i hvert fald betyde, at der vil være flere Formel 1-biler på banen i de sidste minutter.

- Bernie Ecclestones stolthed er i spil, og jeg er bange for, at 'den gamle' er urokkelig og ikke vil ændre på noget som helst, selv om alle andre kan se, at det nye kval-system ikke fungerer, siger Jason Watt.

Der holdes et nyt møde torsdag.

Formel Ekstra-eksperterne mener, at kørerne ikke har givet det nye system en fair chance - se med her

1 af 2 Kevin Magnussen og resten af feltet ved endnu ikke, hvornår der skal køres kvalifikation til det næste VM-løb i Shanghai om godt to uger (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 TV: Det nye kvalifikationssystem har sat gang i en debat, som ser ud til at ville køre videre
20 kommentarer
Vis kommentarer