Optimistisk Honda-chef: Nu matcher vi Ferrari

Motorsportschef Yasuhisa Arai forventer, at den opdaterede motorenhed, som japanerne medbringer til næste løb, leverer lige så mange hestekræfter som Ferraris

Hondas sportschef Yasuhisa Arai - her i selskab med McLarens løbschef Eric Boullier - fortsætter sine optimistiske udmeldinger. (Foto: LAT/McLaren)
Hondas sportschef Yasuhisa Arai - her i selskab med McLarens løbschef Eric Boullier - fortsætter sine optimistiske udmeldinger. (Foto: LAT/McLaren)

Hondas motorsportschef Yasuhisa Arai er ikke ked af at sætte sig selv under pres.

Trods et forfærdeligt første halvår af samarbejdet mellem McLaren og Honda udtaler japaneren nu, at den kommende opdatering af den udskældte motorenhed vil bringe Hondas på niveau med Ferraris.

Altså Ferrari, som indtil videre i år har vundet to grandprixer ...

Ifølge Arai-san var Hondas motorenhed i Ungarn langt bedre end Renaults, om end begge Red Bull-kørere endte på podiet.

Se også: Honda klar med ny motor efter F1-sommerpause

Til weekendens grandprix i Belgien på Spa-banen medbringer Honda en opdateret motor, som efterfølges af mindre opdateringer.

- MK3 (den tredje udgave af motorenheden) bliver introduceret på Spa, og vi er allerede begyndt på udviklingen af næste sæsons motorenhed, siger Arai-san til Autosport.

- MK4 vil være på samme niveau som Mercedes, det er målet. MK3 vil være på samme niveau som Ferraris, hvilket er, hvad vi stiler efter. Det er et stort skridt, lyder den optimistiske melding.

Se også: Groteske tal: Så dyr har rædsom McLaren-sæson været

McLaren bærer også noget af ansvaret for de pauvre resultater denne sæson.

Ganske vist har Honda-motoren kæmpet med især pålideligheden, men McLarens chassis eller undervogn til MP4-30-raceren er heller ikke på niveau med de bedste.

- Bilen har ikke så godt mekanisk greb eller aerodynamik sammenlignet med Red Bull, så der er stadig en kløft, siger japaneren.

Box Box Box: Se Formel 1-magasinet her:

Se også: Presset Honda-chef leverer saftig spådom

19 kommentarer
Vis kommentarer