Overkogt Kevin: Eksplosion satte punktum

Først kogte dækkene over på Kevin Magnussens Haas-racer, siden eksploderede en bremseskive. Besøget på Circuit of the Americas var til glemmebogen

Se eller gense highlights fra søndagens Grand Prix her. Video: SNTV.
Følg Formel 1

AUSTIN (Ekstra Bladet): I rundt regnet otte omgange var USA’s Grand Prix spændende for Kevin Magnussen og Haas-teamet.

Danskeren lå nier efter en god start kombineret med lidt held. Resten var ‘Haas Classic’ med overophedede dæk, hvor kørerne var lige forsvarsløse som siddende ænder for en jæger … for at bruge teamchef Günther Steiners ord.

- Jeg prøver så godt, jeg kan at komme så højt op som muligt på første omgang, for jeg ved godt, at jeg ikke kommer til overhale nogle ellers. Det gælder virkelig om at lave en super første omgang. Det gjorde jeg igen, sagde Kevin Magnussen til Ekstra Bladet efter løbet.

- Jeg overhalede sågar en Red Bull, hvilket var godt. Men jeg vidste efter nogle omgange, at det ikke ville vare ved, for dækkene kogte over, som jeg prøvede at blive i den position. De døde bare. Det er en umulig opgave at holde dem bag mig, siger danskeren.

I starten stak Kevin Magnussen snuden frem, men VF19'eren havde ikke farten til at forblive i top ti. Foto: CLIVE MASON/AFP/Ritzau Scanpix
I starten stak Kevin Magnussen snuden frem, men VF19'eren havde ikke farten til at forblive i top ti. Foto: CLIVE MASON/AFP/Ritzau Scanpix
 

I løbet var Haas-duoen igen kun hurtigere end bundproppen Williams. Med to omgange tilbage røg bremserne på danskeren bil, og han måtte udgå.

- Jeg havde en lang pedal hele løbet. Jeg spurgte til det, men de kunne ikke se noget i data; temperaturerne var okay. Jeg fortsatte, og så eksploderede bremseskiven. 

- Det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi har ikke haft farten alligevel. Det er, hvad det er, siger Magnussen.

På tv-billederne kunne man se, hvordan der stod en sky af sort bremsestøv fra bilen, som endte i en grusgrav. Hvad der præcist havde været galt med systemet under løbet, krævede nærmere undersøgelse fra teamet.

Begge Haas tilbragte det meste af løbet nede bagved. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
Begge Haas tilbragte det meste af løbet nede bagved. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
 

Bossen Günther Steiner glæder sig til at få overstået de sidste to løb og komme i gang med næste år.

- Det er svært i øjeblikket. Vi er i forsvar. Det er, som vi er et fodboldhold med 11 forsvarsspillere, og alle angriber dig. Vi kan intet gøre. Kun forsøge at begrænse skaden, og hvis de andre gør et godt stykke arbejde, fungerer det ikke. Hver strategi er forkert, for vi falder tilbage uanset hvad. Dækkene overopheder og dør, siger han til Ekstra Bladet.

Watt i kæmpe hyldest: - Hvad mere kunne man ønske sig?

Drengerøvene sluppet løs: - Jeg var sikker på, vi ville køre af

Romain Grosjean havde også en lang dag på kontoret, men tog ja-hatten på bagefter.

- Måske er jeg lidt dum, men jeg ser altid frem til det næste løb. Jeg elsker både Brasilien og Interlagos. Jeg har det hydrauliske ophæng, det giver en god topfart, så måske, siger han.

På teamet krydser man fingre for et skørt løb og gerne noget regnvejr. Alfa Romeo har også store problem med sin fart under løb, og teamet er ‘kun’ syv point foran på ottendepladsen i konstruktør-VM.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+