Overrasket Watt: Degraderet russer er færdig hos Red Bull

Ekstra Bladets Formel 1 ekspert, Jason Watt, studser over tidspunktet for Daniil Kvyats degradering - og understreger samtidig, at russeren ikke længere er i Red Bulls planer

Formel Ekstra-eksperterne var også hårde ved Kvyat, da han satte Vettel af

Et mindre chok ramte Formel 1-verden torsdag formiddag, da Red Bull på deres hjemmeside offentliggjorde, at teamet dropper Daniil Kvyat og smider ham ned på B-holdet, Toro Rosso, resten af sæsonen.

I stedet overtager super-talentet Max Verstappen sædet, der nu sammen med Daniel Ricciardo skal kæmpe for at hente point til energi-drik-teamet.

Beslutningen kommer efter det dramatiske løb i Sochi, hvor russeren af to omgange påkørte Sebastian Vettel i tredje sving  - og i sidste ende fik straf for sin anden dumhed.

Formel 1 Red Bull dropper skandale-kører

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt, er overrasket over Kvyats pludselige degradering.

- Jeg havde ikke forventet, at det ville ske nu, nej. Jeg har tidligere i min klumme skrevet, at det vil ske på et tidspunkt. Det ville give mening efter denne sæson, hvor man kunne vurdere kørerne. Så jeg er temmelig overrasket over, at det sker nu, siger han.

Watt vurderer, at Red Bull længe har overvejet at bytte Kvyat med Verstappen - og nu opstod muligheden for at slå til.

- Red Bull har ønsket, at Verstappen skulle sidde i deres racer. Hvis Kvyat havde kørt lige op med Ricciardo og ikke lavet tåbeligheder, ville Red Bull have svært ved at sætte ham af. Nu udnytter de, at han har dummet sig en del gange og siger på den måde, at han selv har bedt om det, vurdere Watt.

18-årige Max Verstappen profiterer ved Kvyats dumheder. (Foto: Jan Sommer)
18-årige Max Verstappen profiterer ved Kvyats dumheder. (Foto: Jan Sommer)
 

Formel 1-eksperten mener ikke, at russeren har kørt decideret dårligt i denne sæson og påpeger, at han fik en podie-plads i Shanghai. Men Red Bull-ledelsen har haft andre planer - og dermed synes Kyvat at være færdig hos teamet.

- Han kommer ikke tilbage til Red Bull. Det er jeg ret sikker på. Der skal ske et eller andet med Ricciardo eller Verstappen, før det kommer på tale. Han har fået sin chance, hvor han i momenter har vist sit talent og kørt godt. Men han har simpelthen været for ustabil og været håbløst langt efter Ricciardo i nogle løb. Hans form-kurve har være svingende, og derfor udnytter Red Bull situationen nu og satser 100 procent på Verstappen, siger Watt. 

En frustreret Sebastian Vettel måtte efter få sekunder parkere sin Ferrari efter at være påkørt af russeren Daniil Kvyat (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-ikon raser: Var jeg Vettel, ville jeg dræbe ham

TV: Sur Vettel og Kvyat i diskussion:

33 kommentarer
Vis kommentarer