På hold med Formel 1-skønhed: Hun skal tæmme Kevins Renault

Den 27-årige Carmen Jorda er Kevin Magnussens kvindelige teamkammerat

Carmen Jorda er Kevin Magnussens nye teamkollega (Foto: AP)
Carmen Jorda er Kevin Magnussens nye teamkollega (Foto: AP)

Det er værd at holde blikket rettet mod Renault i den kommende sæson - og det er ikke kun på grund af Kevin Magnussen.

Hvor danskeren hos McLaren havde spansk selskab i form af Fernando Alonso, så består det spanske selskab hos Renault af teamets udviklingskører Carmen Jorda.

27-årige Jorda er en af ganske få kvinder i Formel 1, og lørdag er det præcis et år siden, at hun fik jobbet som udviklingskører hos det Lotus-team, der nu er blevet til Renault.

Sådan så det ud, da Kevin Magnussen blev præsenteret som ny Renault-mand onsdag. (Foto: Jan Sommer)

I forbindelsen med offentliggørelsen af Kevin Magnussen og Jolyon Palmer som Renault-teamets faste kørere, så kom det også frem, at Carmen Jorda fortsætter som udviklingskører i det nykonstruerede Renault-team.

- Jeg er glad for at være en del af teamet som udviklingskører, og den spændende nyhed er, at jeg også kommer til at køre løb i år. Ikke i Formel 1, men i en anden serie for Renault, siger Jorda til SkySports.

- Det bliver ikke kun simulator og udviklingsarbejde, så er det dejligt, siger Jorda.

Good morning !! New helmet design comming soon ! Which is your favorite color for my helmet? #iwillkeepyouposted

Et billede slået op af Carmen Jorda (@carmenjorda) den

Se også: OL-stjerne: Derfor giver jeg fuckfinger før hver start

Den spanske racerkører er glad for, at Renault har tilført teamet penge, for det er en god gruppe af mennesker.

- Vi er som en familie, for vi er en gruppe mennesker, der har stået sammen i dårlige tider, og når vi har gode øjeblikke, så er vi endnu tættere, siger Jorda.

- Teamets ånd er meget vigtig, og det mener jeg, at vi har, og så kommer Renault med resten. Vi kan opnå store ting, for vi har et godt projekt for de næste tre-fire år, så det ser godt ud, siger Jorda.

Carmen Jorda er bosiddende i skiftevis Valencia og Miami og har været i motorsport siden 2005, hvor hun kørte Master Junior Formula.

Siden har hun blandt andet kørt spansk Formel 3, European F3 Open, Le Mans-serien, Firestone Indy Lights og fra 2012 til 2014 har hun kørte med i den store GP3-serie, inden hun altså blev udviklingskører i Formel 1.

J'arrive Paris with my new @mysamsonite suitcase ✌

Et billede slået op af Carmen Jorda (@carmenjorda) den

One more @armanicosmetics

Et billede slået op af Carmen Jorda (@carmenjorda) den

Chris Gayle var lidt for direkte over for den kvindelige sportsreporter under et live-interview, og nu er flere sager kommet frem (Screenshot) Anden sport - 6. jan. 2016 - kl. 12:38 Sexchikane? Sportsstjerne flirter med kvindelige tv-reportere

- Jeg er meget tilfreds med min første sæson i Formel 1, selvom teamet har finansielle problemer, og jeg ikke har kørt løb. Men jeg har trænet meget med simulatoren, og jeg har fulgt løbene live og sammenlignet med ingeniørerne, sagde Jorda i november til Marca.

- Det er normalt, at det er sådan, når man skal være professionel kører. Det går langsomt og med opture og nedture. Jeg tror stadig på chancen for at få et sæde inden for et halvt eller helt år. Det er mit mål, sagde Jorda i november.

Renault-teamets første test af den nye racer skal køres i Barcelona 22. februar, mens Formel 1-sæsonens første løb køres en måned.

Ending the day well...Acabando el dia asi... #IPilates #training #balance

Et billede slået op af Carmen Jorda (@carmenjorda) den

Se også: Formel 1-boss: Kvinder vil ikke blive taget seriøst

60 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere