Palmer i forsvar efter Renault-uheld: Vi er ikke crash-kørere

Reanault-køreres uheld de seneste grandprixer er enkeltstående tilfælde, siger Jolyon Palmer 

(Foto: All Over Press)
(Foto: All Over Press)

Mekanikerne hos Renault har brugt så meget tid på at oprette skader efter de seneste løb, at teamet er ankommet til Baku uden ekstra chassis.

Skaderne på Jolyon Palmers bil efter britens crash i Monaco var uoprettelig, og i hovedkvarteret Enstone arbejdes der stadig på at gøre Kevin Magnussens seneste monocoque klar efter danskerens skøjtetur i Montreal. Så kørerne er formentlig blevet bedt om at tage den lidt med ro under træningerne ...

Renault er ankommet til Aserbajdsjan efter et par dårlige weekender med flere kørerfejl. Kevin Magnussens teamkammerat Jolyon Palmer forsvarer imidlertid begge Renault-køreres bommerter.

- Selvfølgelig får det os ikke til at se godt ud, når vi kører galt, og når bilerne er svære at køre, er der en større chance for uheld, siger Jolyon Palmer ifølge ESPN.

- Helt ærligt, så er jeg kun crashet en gang i år, og det var i Monaco, men der var så også et større et af slagsen og en unik situation. Under træning havde jeg desuden to uheld.

- Det er ikke sådan, at vi er totale crash-kørere, men det var bare uheldigt, at Monaco især var så dårlig en weekend for mig. 'Kev' havde et mærkeligt crash i Canada, bilen er svær at håndtere. På en ujævn bane omgivet af vægge, er det ikke nemt at køre til grænsen for at finde marginalerne til at nå ind i Q2 uden at lave fejl.

Banen i Baku byder igen på vægge og er ikke så tilgivende som mange nye baner. (Foto: All Over Press)
Banen i Baku byder igen på vægge og er ikke så tilgivende som mange nye baner. (Foto: All Over Press)

Renaults sportschef Frederic Vasseur (t.h.) håber, at varmere temperaturer i Aserbajdsjan hjælper på teamets konkurrencedygtighed. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-bossens bøn til Kevin og Palmer inden ny F1-bane

- Laver du en fejl på de baner, ender du i væggen. Jeg er overbevist om, at som sæsonen fortsætter, vil folk indse, at bilen bliver bedre, og vi ikke længere kører galt. Det bliver ikke årets tema, siger briten.

Efter en vis Pastor 'Crashtor' Maldonado forlod teamet før denne sæson, havde mekanikerne uden tvivl håbet, at 2016 bød på mindre opretningsarbejde end de foregående ...

Gense Kevin Magnussens crash fra Montreal:

Risikoen for smadrede racere er høj i denne weekend. For tredje løb i træk skal der manøvreres rundt på smalle gader omkranset af mure, hvor alle fejl bliver straffet.

De fleste kørere har udtalt sig nogenlunde positivt om den nye bybane i Baku, men veteranen Jenson Button mener, at den er et tilbageskridt for sikkerheden.

- Jeg kan godt lide layoutet på banen; det er spændende visse steder, men nogle ting skal der kigges på. Vi arbejder så hårdt med sikkerheden, forbedrer banerne hele tiden, og så kommer vi her og har sving som 3, 7 og 14, hvor der slet ikke er noget run-off, siger McLaren-køreren og kritiserer dermed manglende plads til at køre af.

Jenson Button på løbetur rundt i Bakus gader. (Foto: AP)
Jenson Button på løbetur rundt i Bakus gader. (Foto: AP)
 

Nico Rosberg var på den store pressekonference enig i det synspunkt, mens teamkammeraten Lewis Hamilton havde det modsatte.

- Jeg ankom og så ud af mit vindue. Alt, jeg kunne se, var sving 16, og her synes jeg run-off-området er for stort.

- Jeg designer ikke baner, men jeg kan lide Monaco, som stort set ikke har nogen områder til at køre af ud over steder, hvor man virkelig, virkelig har brug for det. Men jeg kan fortælle, at vi kommer til at køre rundt i sving 16, køre af og køre tilbage på banen, siger Hamilton ifølge motorsport.com.

Følg første træning før Europas Grand Prix live på ekstrabladet.dk fra klokken 11.00

(Foto: AP) Sport Ville I køre i Nordkorea? Formel 1's mest kontroversielle løb

Formel 1-karavanen rykker direkte fra Montreal til Baku denne weekend. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Forbereder sig til F1-grandprix på Playstation

Sport Kevin elsker Monacos adrenalin-rus: En fejl og du er i muren

Kom helt tæt på Europas Grand Prix i Baku:

Kevin Magnussen og Esteban Ocon er på trackwalk rundt i Bakus gader. (Foto: All Over Press)
Kevin Magnussen og Esteban Ocon er på trackwalk rundt i Bakus gader. (Foto: All Over Press)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Udgangspunktet var ikke det nemmeste, men Kevin Magnussen føler, at han gjort, hvad der har været forventet af ham hos Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin gør status: Jeg har leveret

Carmen Jorda er udviklingskører hos Renault, men vist mest med på holdet for at se godt ud foran kameraerne. (Foto: All Over Press) Formel 1 Her er Kevins smækre kollega bedst

26 kommentarer
Vis kommentarer