Palmer og Kevin lodret uenige i Renault-strategi

Helt forståeligt, at Renault trækker sin kørerbeslutning, siger Jolyon Palmer — Kevin Magnussen er af den diamentralt modsatte holdning

Kevin Magnussen ankommer til Sepang uden for Kuala Lumour uvis om sin fremtid i Formel 1. Foto: All Over Press
Kevin Magnussen ankommer til Sepang uden for Kuala Lumour uvis om sin fremtid i Formel 1. Foto: All Over Press

SEPANG (Ekstra Bladet): Med et hårdt tiltrængt point for halvanden uge siden i Singapore trak Kevin Magnussen yderligere fra i den interne kamp mellem de to Renault-kørere, hvis franskmændene beslutter sig for at beholde en af dem til 2017-sæsonen.

Som Formel 1-feltet tog hul på endnu en grandprix-weekend uden offentliggørelser af nye kontrakter til den kommende sæson, var Renaults Jolyon Palmer på en ellers stille dag leveringsdygtig i lidt anderledes udtalelser.

Af den slags som udløser en anden form for point i Renault-ledelsen. Diplomatisk som Jenson Button grænsende til at være duks svarede Jolyon Palmer på spørgsmålet om, hvorvidt det var fair af teamet at lade sine kørere være uvisse om næste år.

— Helt ærligt? Formentlig ja. Hvis jeg var Renault, ville jeg også prøve at træffe den bedste beslutning for fremtiden, siger briten.

— Der er ingen grund til at beslutte noget hurtigere, end de behøver. Naturligvis hvis du venter til januar eller februar, begynder det at blive meget sent og kan resultere i at skade kørernes karrierer.

— Men lige nu er vi stadig i september, så der er ingen grund for teamet til at træffe en beslutning lige nu. Der er stadig seks løb til at lære om det hele. Det kan ende med at skade dem, at de venter, så de kørere, de ønsker, ender andetsteds, eller det kan bliver til deres fordel. Det afhænger af meget. 

— Det er heller ikke kun dem, som ikke har besluttet sig. Så vidt jeg ved, er der også andre hold, som heller ikke har besluttet sig, siger Palmer.

— Jeg gør mit bedste for at blive. Jeg har ikke kæmpe planer om at lave noget andet, så jeg venter så længe, de ønsker. I mellemtiden fortsætter jeg med at gøre mit bedste og bevise mit værd.

Magnussen helt og aldeles uenig
Den danske teamkammerat var knap så diplomatisk. Han har svært ved at sætte sig ind i Renaults tøven.

— Nej, det forstår jeg ikke. Jeg synes, det må være nemt at tage en beslutning. Naturligvis er det frustrerende ikke at vide, hvad der skal ske næste år, så jeg håber på en afklaring hurtigst muligt, lyder den bramfri udmelding fra Kevin Magnussen.

Sagaer som i McLaren-tiden forventer han dog ikke.

— Jeg har ikke lyst til at opleve det igen, men det bliver heller ikke aktuelt. Jeg tror, der kommer en beslutning formentlig før end senere, siger danskeren.

Franskmændenes option på Kevin Magnussens arbejdskraft udløber i denne weekend. Deres tøven viser med al tydelighed, at ingen af de nuværende kørere er førstevalg til næste sæson.

Kevin Magnussen tilkæmpede sig et flot point i gårsdagens løb, men er alligevel én blandt flere kørere, der kan miste deres sæde. Foto: AP Sport og Spil Mister han sædet i F1's farlige stoleleg: Kevin med i sårbart firkløver

Se også: Sløret løftet for næste sæson: F1 lukker fiffigt smuthul

Da Hamilton kørte ind i den forkerte pit:

Se også: 'Renault bør være glade for at have Magnussen denne søndag'

Se også: 'Fremragende' og 'bemærkelsesværdig': Kevin scorer topkarakter

Se også: Kevin venter på afgørelse: Nu kommer Renault med indrømmelse

82 kommentarer
Vis kommentarer