Panden mod muren: Fortæller ikke sandheden om Schumacher

Han var tilknyttet Schumacher-familien i 25 år, men nu undrer han sig over familiens manglende udmeldinger

Michael Schumachers familie fortæller ikke sandheden om racerkøreren, selvom hans tidligere manager anbefaler det. Foto: AP
Michael Schumachers familie fortæller ikke sandheden om racerkøreren, selvom hans tidligere manager anbefaler det. Foto: AP

Sidst i december var det tre år siden, at Formel 1-stjernen Michael Schumacher kørte galt på ski og efterfølgende røg i koma.

Schumacher er ude af hospitalet og hjemme hos familien, der har lukket fuldstændig ned og ikke ønsker at melde noget ud om hans tilstand.

Tyskerens tidligere manager Willi Weber har ellers rådgivet om mere åbenhed.

- Jeg her gennem længere tid sagt, at familien Schumacher ikke fortæller den fulde sandhed. Men jeg løber panden mod en mur, og mine råd bliver ikke længere fulgt, og det er på tide, at millioner af fans får besked, siger 74-årige Weber i et nyt interview med Bunte.

Ex-manageren har det svært med, at han ikke længere er i kontakt med Michael Schumacher.

- Når jeg er alene hjemme, og telefonen ringer, så har jeg ofte følelsen af, at Michael er der og siger som tidligere. 'Willi, hvordan går det?' Håbet er det sidste, der dør, siger Weber.

Michael Schumacher i Ferrari-tiden. Foto: All Over
Michael Schumacher i Ferrari-tiden. Foto: All Over
 

Willi Weber var manden, der overtalte Schumacher til at skifte til Ferrari.

- Hvis du vinder VM med McLaren, vil det være glemt næste år, men hvis det sker med Ferrari, vil du blive udødelig. Jeg skulle overbevise ham om, at Ferrari ville bygge en vinderbil og et team op omkring ham, har Weber tidligere fortalt.

- Det var den gang, at man kunne bygge den bedste bil og sætte en abe til at vinde, så det virkede, da jeg spurgte Michael Schumacher, om han helst ville huskes som en abe eller en ægte mester, har Willi Weber sagt.

Den tidligere manager har ved flere lejligheder talt om, hvor hårdt det er, at han ikke må besøge Michael Schumacher.

- Jeg har prøvet talrige gange at få tilladelse til at besøge ham, hver gang uden succes. Det er forfærdeligt for mig. Min familie lider under det. Vores familier har været så tætte i 25 år, og nu forstår ingen noget, har Weber tidligere fortalt Bild.

Schumacher-familiens talskvinde Sabine Kehm har flere gange fortalt, at racerkørerens helbred ikke er et offentligt anliggende, og derfor vil man ikke komme med oplysninger om hans tilstand.

I december 2015 var Schumacher-lejren ude og dementere, at Schumacher igen kunne gå, og helt godt går det ikke for tyskeren. På tre-års-dagen sidst i december var en af hans svenske skivenner fremme og fortælle lidt om, hvor slemt det står til.

- Det er synd, at det ikke er blevet bedre. Han ligger dér som en pakke, og med det facit i hånden havde det nok været bedre, hvis han var død med det samme. Det er uhørt hårdt for familien, som jeg forstår, at det er blevet, sagde Mats Nordström til Expressen.

Michael Schumachers ski-venner kommer ikke med alt for godt nyt om den tyske racerstjerne. Foto: AP Formel 1 - 29. dec. 2016 - kl. 09:53 'Bedst hvis Schumacher var død med det samme'

Willi Weber og Schumacher-brødrene i 1997. Foto: All Over
Willi Weber og Schumacher-brødrene i 1997. Foto: All Over

Det viste Schumachers hjelmkamera:

Formel 1 - 30. dec. 2016 - kl. 11:27 Schumachers enorme regning: Så meget har ulykken kostet

Sport og Spil Læserne griller Kevin: Se de bramfri svar

Noah er kæmpe fan af Kevin Magnussen (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Fremtidens stjerner: Sønnerne har overtaget rattet

Foto: DPA Sport og Spil Død mand vandt VM: Her er alle de vilde historier fra F1

Her kan Kevin Magnussen se, hvor han kan køre hen, når det er slut i Formel 1 (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Livet efter Formel 1: Sådan er det gået danskerne

63 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere