Panderynker hos McLaren: Krise er ikke ordet

- Situationen hos McLaren-Honda er alvorlig, konstaterer Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt

Jenson Button er den kører af alle, som har testet mindst i denne sæson. Muligvis får han fire dage i Barcelona, men McLaren har fortsat ikke offentliggjort deres planer for sidste test. (Foto: LAT/McLaren)
Jenson Button er den kører af alle, som har testet mindst i denne sæson. Muligvis får han fire dage i Barcelona, men McLaren har fortsat ikke offentliggjort deres planer for sidste test. (Foto: LAT/McLaren)
Følg Formel 1

Uheld på uheld er væltet ned over det nye McLaren-Honda-samarbejde, og for at gøre ondt værre blev de tekniske udfordringer afløst af en decideret ulykke, da Fernando Alonso søndag kørte ind i en betonmur og pådrog sig en hjernerystelse.

Foreløbigt har spanieren tilbragt tre nætter på hospitalet, men udskrives ifølge sydeuropæiske medier onsdag.

Uanset hvordan McLaren-Honda vender og drejer pr-maskinen, står det britiske team og deres japanske motorpartner med alvorlige problemer små tre uger før ankomsten til Melbourne og sæsonens første løb.

Sidste chance for en vellykket test - sådan en har de ikke haft endnu - er torsdag til søndag i Barcelona, hvor den nye MP4-30-racer luftes for sidste gang, før det bliver alvor.

Døren på klem for Kevin: Alonso yderst tvivlsom til næste test

- Ordet krise er mildt sagt i McLarens nuværende situation. I mine øjne har de krise, fordi de har indsamlet så lidt data og ved så lidt om motorenheden og bilen lige nu, siger Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt.

- De har ikke presset skidtet til grænsen endnu, så de ved endnu ikke, hvor de står. En ting er, hvordan bilen opfører sig, når den kører 80 procent af sin ydeevne. Først når de kører med de sidste 10-15 procent, ved de, om de har, hvad der skal til.

Rent teflon
Pæne udtalelser om det grundlæggende design og bilens potentiale gentog Jenson Button i Barcelona til den seneste test. Men Jason Watt vil ikke lægge alt for meget i dem, før han har set, hvad den nye McLaren-Honda kan ved fuld kraft - og om den kan holde over distance.

- Button kommer med sine normale teflon-kommentarer. Men hold nu kæft, hvor er det åndssvagt sagt i deres situation. Han siger bare, hvad teamet gerne vil have, konstaterer han.

Lige nu er udsigterne dystre.

Pessimistisk Watt: Glem det, Kevin

- Jeg vurderer, at de ikke er i den gode halvdel lige nu. Force India testede deres 2014-model, og Lotus kørte rundt på superbløde dæk for at se lidt godt ud. Formentlig ligger McLaren deromkring. De er klart ringere, end hvor de var på nuværende tidspunkt sidste år med Mercedes-motor, siger Jason Watt, men konstaterer samtidig, at det er for tidligt at dømme McLaren ude.

- Sidste år klarede sig Red Bull sig bedre end forventet og uden de store sammenbrud, når man tænker på, hvordan de så ud under testene, siger han.

McLaren-Honda: Så stor er krisen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?