Pengene passer: Så meget scorer Button hos McLaren

Med sin forlængelse hos McLaren træder Jenson Buttonet et massivt trin op ad lønskalaen, hvor han belønnes med mere end 132 millioner kroner årligt

Jenson Button og Ron Dennis skal  også være side om side i den kommende sæson. (Foto: AP)
Jenson Button og Ron Dennis skal også være side om side i den kommende sæson. (Foto: AP)

Jenson Button kan roligt klappe sig selv på skulderen. Briten, der torsdag forlængede sin kontrakt med McLaren-Honda, så den nu også gælder 2016-sæsonen, har spillet sine kort på kløgtig vis.

Han narrede ikke så få og fik kontrakt-kabalen hos det britiske team til at gå op. Præcis som han ønskede, at det hele skulle falde ud. Og nu kan han så grine hele vejen ned i banken.

For mens store dele af omverdenen op til denne uge forventede, at den 35-årige Formel 1-veteran inden for kort tid ville bekendtgøre sit farvel til sporten, tog Button hele branchen på sengen.

Tvetydige udtalelser og tvivlsom tro på det materiel, han har siddet i siden 2010, blev tolket i retning af et farvel.

Se også: Button spiller spillet - som en mester

Men den 35-årige englænder spillede spillet til perfektion og fik forlænget den kontrakt til og med 2016, som McLaren havde mulighed for.

Utvivlsomt efter hårde forhandlinger. Hvis McLaren ville føre brug af deres option og forlænge Buttons kontrakt, skulle den tidligere verdensmesters løn til et stort hop fra 66 millioner kroner om året til 132.

Ifølge The Mirror er det netop, hvad Button får i 2016. McLaren forsøg på at forhandle Button ned i løn viste sig at være forgæves, for de ville have ham under alle omstændigheder.

Jenson- og Jessica Button smiler - ganske forståeligt. Den britiske racerkører har netop sikret sig en fed kontrakt i karrierens efterår. (Foto: AP) Sport og Spil Jason Watt: Skam jer, McLaren!

25 kommentarer
Vis kommentarer