Perfekt omgang fra Magnussen: - Pole for mig

- Resultatet er det bedste, vi kan opnå, så det er vi glade for, lød det i kor fra Haas-kørerne, efter de satte sig på fjerde startrække til Storbritanniens Grand Prix

Teamkammeraten Romain Grosjean fik en 'highfive' og et par opmuntrende ord med på vejen, efter Haas-duoen for andet grandprix i træk satte sig på fjerde startrække.

Syvende- og ottende startposition er det højest opnåelige, hvis man sidder i en Haas-racer, og der er ikke begås graverende fejl fra et af topholdene. Ganske vist var der kun fra Kevin Magnussen halvanden tiendedel op til Daniel Ricciardos Red Bull-racer, men australierens DRS-bagvinge fejlede så også på en del af omgangen, hvilket koster tophastighed.

- Vi har det her B-mesterskab, vi fokuserer på med de andre hold i midterfeltet. Det er virkelig underholdende med meget pres, fordi det er så tæt, men vi ramte rigtigt i dag med P7 og P8 og Haas som 'best of the rest'. Det er pole-position i B-mesterskabet, så jeg er virkelig glad, siger Kevin Magnussen efterfølgende.  

Han satte en af sine allerbedste kvalifikations-omgange sammen i sin tid som Haas-kører. Sat over for en ekstrem hurtig kører på en enkelt omgang, som Romain Grosjean vitterligt er, har den 25-årige dansker været udfordret i denne vigtige disciplin.

Men alle sektorer gik op i en højere enhed lørdag eftermiddag på Silverstone. Til sit sidste og afgørende forsøg hev Kevin Magnussen et halvt sekund op af hatten, mens teamkollegaen 'kun' forbedrede sig en lille tiendedel til sidst. Nu står der 7-3 i disciplinen i dansk favør.

doc70wstjajjj82pgtbcxd.jpg 

Franskmanden hæmmede sine forberedelser ved at smadre sin racer under træning, og i sin egen version holdt han lidt igen til sidst.

- Resultatet er det bedste, vi kan opnå, så det er vi glade for. På min sidste omgang gav jeg den ikke fuld gas, hvilket jeg tror, var den rigtige ting at gøre. For teamet er syver og otter fantastisk, og jeg tror, vi får et fantastisk løb, siger Grosjean.

Hvorvidt han gemte på mere er sådan set ligegyldigt.

Teamet er vigtigere end kørernes egoer i kampen om konstruktør-point, og det kræver begge Haas i fjerde startrække uanset rækkefølgen. Hvor de også burde have holdt i Frankrig for to uger siden, før Grosjean overkørte sig af.

Kevin Magnussen håber, at Haas kan køre Storbritanniens Grand Prix som sit eget løb i front af midterfeltet.

- Vi ser ikke rigtig fremad, vi kigger bagud, så det er præcist som at holde i pole-position. Gutterne foran forsvinder bare. Hvis jeg kan komme fra den første omgang i samme position - hvilket bliver tricky - får vi forhåbentlig en fri bane, hvor jeg kan passe på mine dæk og køre mit løb, siger danskeren.

Ovenpå Haas' drømmeweekend: Teamejeren kræver mere

Mere Magnussen-medvind: Tilbage på prestigefyldt liste

Hamilton i VM-ekstase: Skal til Rusland - væk fra Formel 1

Silverstone er temmelig bred, hvilket giver mange muligheder for overhalingsforsøg og sammenstød, mens bilerne ligger tæt.

I løbstrim så både McLaren, Renault og Force India fredag ud til at være hurtigere end Haas. De tal er dog noget usikre, idet Romain Grosjean slet ikke var ude og køre med fuld tank på grund af sin ulykke.

Under tidtagning var Haas markant hurtigere end de nærmeste rivaler. Et team som Renault var decideret langsomme, og de forklarede sig med, at deres racer bedre kan lide langsomme sving. Dem er der ikke mange af på Silverstone.

To Haas-racere som 'best of the rest' er da også, hvad teamejeren kræver - helst hver gang.

Storbritanniens Grand Prix køres fra klokken 15.10 - følg med på ekstrabladet.dk

Haas-boss: Vi ser den rigtige Kevin nu

Chefingeniørens forklaring: Stor forskel på Kevin og Romain

Løbs-ingeniøren totalt overrasket: 'Troede Kevin var besværlig'

Den eneste guide, du har brug for: Sådan ser du Kevin i 2018

F1 Live resultater 2018

F1 stilling 2018

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri