Pinlig fejl straffer dansk F1-håb

Christian Lundgaard og teamkammeraten David Beckmann blev begge diskvalificeret fra fredagens tidtagning

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
Følg Formel 1

SPIELBERG (Ekstra Bladet): Målet for sæsonen var mesterskabet i den nye F3-serie, men det håb kan 17-årige Christian Lundgaard så småt vinke farvel til kun tre afdelinger inde i sæsonens otte.

Efter en fornem start på sæsonen i Barcelona har den danske Renault-akademi-kører kurs mod den anden weekend i træk uden de store point, hvilket det bomstærke Prema Powerteam kommer til at straffe.

Hvor problemerne i Frankrig i sidste uge havde med både teknik og uheld at gøre, skabte ART Grand Prix og danskeren selv problemerne i denne omgang.

Oven på fredagens tidtagning blev både Lundgaard og teamkammeraten David Beckmann diskvalificeret fra resultaterne og skal derfor starte bagerst.

Kørernes fysioterapeuter hjalp til med at blæse kølig luft i indtaget til motoren, men opgaver, som har med den mekaniske side af bilerne at gøre, er kun tilladt for officielle teammedlemmer.

Disse regler er sat i verden for at holde omkostninger nede, så kun et  begrænset og på forhånd angivet antal personer må hjælpe til med bilerne.

Ifølge ART Grand Prixs teammanager opererede kørernes trænere ikke på teamet vegne, men under alle omstændigheder er sådan en procedurefejl pinlig, unødvendig og uforståelig for et af de mest succesrige teams i juniorkategorier i moderne tid.

Heller ikke tidtagningen forløb planmæssigt, selv om den tredje ART Grand Prix-kører Max Fewtrell starter løbet som toer.

Et rødt flag påvirkede afslutningen på kvalifikationen, og både Christian Lundgaards og David Beckmann racere havde tekniske problemer med overophedning, så de ikke ville starte. Han kom derfor ikke til at sætte sin tid på det optimale tidspunkt og måtte nøjes med femtehurtigste tid.

Den førende kører i F3, Robert Shwartzmann, havde ellers også problemer, da hans Prema-racer brød samme midt under tidtagningen.

Efter diverse straffe til rivalerne starter russeren nier.

Det danske F1-håb avancerede efter starten hurtigst seks placeringer og snuste til 22. pladsen, inden han ødelagde sin frontvinge i et sammenstød med sidste års rival fra Formel Renault 2.0 Ye Yifei. Han måtte i pit og derfra var det game over. En 26. plads gør også store point i søndagens sprintløb umulige.

Red Bull-junioren Jüri Vips vandt sit første F3-løb i år foran Max Fewtrell og Marcus Armstrong.

Drøje hug til dansk titelhåb

Straffet efter kontroversielt drama: Baglandet rasende

Renaults næste stjerne: Lundgaard på spring til F1

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind