Presset Red Bull-stjerne står til skideballe

Daniil Kvyat skal stå skoleret for Red Bull-ledelsen efter sine påkørsler i Rusland - Max Verstappen lurer på hans sæde i kulissen

Mareridtet for Daniil Kvyat efter tre (!) sammenstød med Sebastian Vettel i to løb er langt fra overstået.

Red Bulls ledelse i form af teamchef Christian Horner og særlig rådgiver Hellmuth Marko har planlagt en kammeratlig samtale med den overtændte unge russer før næste uges grandprix i Barcelona.

Begge indikerede over for en række medier som The Times og Motorsport Magazin, at det var der brug for, efter Kvyat havde ødelagt både Sebastian Vettels samt teamkammeraten Daniel Ricciardo og sit eget løb.

Presset er på Daniil Kvyat, som blev (for) tidligt forfremmet fra Toro Rosso til Red Bull, da Sebastian Vettel skiftede til Ferrari. Han er godt klar over, at der skal resultater på bordet i år - ikke mindst i forhold til teamkammeraten.

Daniil Kvyat var lidt for ivrig og fik en stop-and-go-straf af dommerne. (Foto: AP)
Daniil Kvyat var lidt for ivrig og fik en stop-and-go-straf af dommerne. (Foto: AP)
 

Red Bulls talentprogram opererer med en filosofi, hvor man enten avancerer eller bliver strittet ud. Hos B-teamet Toro Rosso presser særligt Max Verstappen på for at blive forfremmet til 2017-sæsonen, og den 18-årige belgier har både formkurve og hype i ryggen.

Daniel Ricciardo er på kontrakt også til næste sæson. Selv om den storsmilende australier ofte bliver nævnt som potentiel Ferrari-kører, sker det næppe, så længe Sebastian Vettel har noget at sige på Maranello. Den firedobbelte verdensmester tabte i 2014 den interne duel mod Ricciardo hos Red Bull og ønsker ikke at risikere en gentagelse.

Hvor Daniil Kvyats aggressive linje i starten til Kinas Grand Prix blev vurderet som et hændeligt uheld, fik han straf for sin anden påkørsel af Sebastian Vettel i Sochi.

Daniil Kvyat skal levere, hvis ikke Max Verstappen skal overhale ham indenom. (Foto: AP)
Daniil Kvyat skal levere, hvis ikke Max Verstappen skal overhale ham indenom. (Foto: AP)
 

Denne gang undskyldte han:

- Al det postyr skyldtes mig ... selvfølgelig føles det ikke fantastisk, men disse ting sker. Det er formentlig den mest rodede start i min karriere. Jeg lærer af det - og undskylder naturligvis til alle involverede.

- Jeg tror, vi kommer til at tale sammen (med Vettel og Ricciardo), men det er alt, hvad vi kan gøre. Alle vil angribe mig, hvilket er okay for mig, sagde Kvyat efter løbet.

En frustreret Sebastian Vettel måtte efter få sekunder parkere sin Ferrari efter at være påkørt af russeren Daniil Kvyat (Foto: AP) Formel 1 Formel 1-ikon raser: Var jeg Vettel, ville jeg dræbe ham

Kevin Magnussen oplevede, at de andre var bag ham, da han drønede en syvendeplads hjem i Sochi. (Foto: All Over Press) Sport Watt beder Renault om ro: Kevin kan gøre det endnu bedre

I mellemtiden kan man lige nyde 2016-sæsonens foreløbigt bedste radio-udbrud:

Formel 1 Er det årets bedste overhaling i Formel 1?

19 kommentarer
Vis kommentarer