Provokerende Alonso anklager: Magnussen prøvede at ramme mig

Kevin Magnussen og Fernando Alonso måtte en tur til stewards efter episode under første træning på Silverstone: - Jeg synes, Alonso provokerede Magnussen voldsomt, mener BBC-ekspert Jolyon Palmer

Følg Formel 1

Opdateret kl.14.43: Dommerne undlod at skride ind efter at have hørt fra begge parter

Intet går Fernando Alonsos vej på banen i øjeblikket, og frustrationerne gik til den første træning før Storbritanniens Grand Prix ud over Kevin Magnussen.

De to tidligere McLaren-kollegaer havde en svingom gennem de første sving, som parterne så vidt forskelligt på.

Fra Haas-garagen forstod man ikke superstjernes kørsel, som resulterede i denne voldsomme anklage over radioen fra den nybagte Le Mans-vinder. 

- Magnussen prøvede at ramme mig to gange. I sving et og tre. Jeg ved ikke, hvad han tænker på, så vi er nødt til at fortælle det til stewards. Det er meget farlig kørsel, fnyste han.

Dommerne kiggede på situationen mellem træningerne - som de ofte gør, når en mand, som Fernando Alonso hæver stemmen - men undlod at skride ind.

På dansk tv var Nicolas Kiesa ikke imponeret:

- Jeg ser en, der brokker sig og prøver at sætte en bremse i dette holds succes. Kan han bare få uddelt en placerings straf til Kevin, har han opnået et eller andet. Det var en regulær overhaling og bare piberi i min bog.

Holdningen deltes i BBC-dækningen, hvor man ikke forstod Fernando Alonsos kørsel.

- Jeg synes, Alonso provokerede Magnussen voldsomt. Jeg ved ikke, hvad han (Alonso) lavede, lød vurderingen fra den tidligere Renault-kører Jolyon Palmer, der nu agerer som BBC-ekspert.

Ifølge Palmer markerer Kevin Magnussen i situationen højst, at bare fordi du er 'hr. Alonso' kan du ikke slippe af sted med alt.

Dommerne - inklusiv Tom Kristensen denne weekend - vurderede, at begge kørere havde modtaget forkert information om den andens program, og derfor ingen forudsætning havde for at kende modpartens intentioner. De skriver i kendelsen, at situationen hverken var farlig, bilerne kørte unødvendigt langsomt eller uberegneligt.  

Så sent som torsdag talte Sebastian Vettel imod for mange straffe til kørerne; Ferrari-stjernen fik selv tre pladsers straf i Østrig for at have blokeret Carlos Sainz under tidtagningen.

- Motorsport er ikke sort-hvid. Ikke alle beslutninger kan være ens, og jeg ser ingen grund til at beslutte noget hver gang. Men sådan har sporten udviklet sig. Hver hændelse bliver der kigget på, såkaldte 'racing-hændelser' må af en eller anden grund ikke ske længere, sagde tyskeren på sit pressemøde torsdag ifølge Reuters.

Mere Magnussen-medvind: Tilbage på prestigefyldt liste

Han lovede Magnussen et sæde: Nu er han selv fortid

Ovenpå Haas' drømmeweekend: Teamejeren kræver mere

- Så vi ender med et kæmpe reglement, hvor overskriften meget passende kunne være 'Vi må ikke køre race', for sådan føles det nogle gange, siger tyskeren.

Langt værre for Haas så smadrede Romain Grosjean endnu en racer. Franskmanden håbede ellers på en positiv opadgående spiral efter sidste weekends fjerdeplads. Gennem de første sving får han ikke lukket DRS-vingen i tide og mister kontrollen.

- Bilen er ødelagt. Jeg er meget, meget ked af det. Jeg missede knappen, sagde Grosjean over radioen.

Han nåede dog at sætte den tid, som var bedst efter topholdene før crashet, mens Kevin Magnussen ikke fik en ren omgang ind på softdækket.

Skaderne var så omfattende, at chassiset skal skiftes. Romain Grosjean går derfor glip af anden træning.

På teamchefernes pressekonference jokede Günther Steiner oven på det historisk gode resultat i Østrig:

- Nu er det bare en almindelig dag på kontoret. Den ene bil skal have skiftet chassis og den anden bils kører er hos stewards.

Følg anden træning på Silverstone på ekstrabladet.dk fra klokken 15

Ny anklage mod Kevin: Sådan fik han belastet ry

Forstå F1's silly season: En tikkende bombe

Romains største krise: Jeg fortjente en på synet

Debriefing fra Østrig: Hvornår ringer McLaren til Kevin?

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

F1 Live resultater 2018

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby