Qatar og NFL-ejer pønser på milliard-bud for Formel 1

Forbereder ifølge flere medier et bud på 50 milliarder kroner for 35,5 procent af aktierne i Formel 1

Bernie Ecclestone har kun fem procent af aktierne tilbage i Formel 1, men har stadig en finger med i det meste, der foregår. (Foto: AP)
Bernie Ecclestone har kun fem procent af aktierne tilbage i Formel 1, men har stadig en finger med i det meste, der foregår. (Foto: AP)

Ejeren af det amerikanske NFL-hold Miami Dolphins samt oliestaten Qatar er i gang med at forberede et bud i størrelsesordenen 50 milliarder kroner, som vil give dem magten i Formel 1.

Det skriver blandt andre Financial Times og det britiske nyhedsbureau Reuters.

RSV Ventures hedder den 75-årige Stephen Ross' selskab, som blandt andet ejer Miami Dolphins og har forsøgt at skabe et MLS-fodboldhold i Miami sammen med David Beckham.

Sammen med Qatar Sports Investments, hvis oliepenge også ejer eksempelvis Paris Saint-Germain - ønsker amerikanerne at købe 35,5 procent af holdingselskabet bag Formel 1 af kapitalfonden CVC Capital Partners.

Miami Dolphins-ejeren Stephen Ross set tidligere på året i selskab med sin nye spiller Ndamukong Suh. (Foto: AP)
Miami Dolphins-ejeren Stephen Ross set tidligere på året i selskab med sin nye spiller Ndamukong Suh. (Foto: AP)
 

Qatar har allerede vist sin interesse for Formel 1 ved at arbejde på at afholde et grandprix fra 2016. Deres investeringsfond rummer også 17 procent af Volkswagen Group - og verdens næststørste bilfabrikant med mærker som Audi og Porsche har længe overvejet at gå ind i Formel 1.

Såfremt et opkøb bliver en realitet, vil Bernie Ecclestone også sælge sine cirka fem procent af aktierne. Ifølge Financial Times-artiklen er målet for amerikanerne og Qatar at købe samtlige aktier, så de har fuld kontrol over selskabet.

Grandprixet i Qatar skal enten køres på Losail International Circuit eller som gadeløb i Doha. (Foto: AP) Formel 1 Qatar på nippet til ny stor sportsevent

Planen er dog at beholde den snart 85-årige Ecclestone som del af den kommercielle ledelse af Formel 1-cirkusset.

På trods af stigende seertal i denne sæson i Storbritannien, Italien og Spanien regnes Formel 1 som en sport ramt af popularitetskrise, hvilket kan drive prisen ned.

De interesserede investorer ser imidlertid et stort potentiale i både det kinesiske og amerikanske marked. Fra 2016 får USA med Haas F1 Team sit eget hold.

Flere købere i spil
Bernie Ecclestone er citeret for, at så vidt han ved, ligger der ingen aftale på bordet.

Drevne Formel 1-journalister stiller imidlertid spørgsmålstegn ved, om denne historie ikke blot er placeret som del af større forhandlinger med flere potentielle købere. For Bernie Ecclestone plejer ikke at kommentere sådanne spekulationer, uden at det plejer egne interesser.

Red Bull-milliardæren Dietrich Mateschitz blev i forbindelse med Østrigs Grand Prix også nævnt som mulige køber, ligesom Bernie Ecclestone også er mistænkt for at ville forøge sin magt ved at øge sin egen ejerandel.

Sidste weekend i Østrig udtalte Ecclestone, at sporten, som han har kontrolleret gennem fire årtier, har udviklet sig til noget 'lort'. Samtidig slår den magtfulde mand i seneste udgave af verdens største Formel 1-magasin fast, at han kun forlader sporten i en kiste ...

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Bernie Ecclestone - her i samtale med Ferraris nye teamchef Maurizio Arivabene - vil have de gamle V8-motorer tilbage. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 Bernie kræver revolution: 'I dræber Formel 1'

7 kommentarer
Vis kommentarer