Qatar på nippet til ny stor sportsevent

- Vi er tæt på at underskrive kontrakten for at kunne organisere et Formel 1-løb, siger præsidenten for motorsportsforbundet i Qatar

Grandprixet i Qatar skal enten køres på Losail International Circuit eller som gadeløb i Doha. (Foto: AP)
Grandprixet i Qatar skal enten køres på Losail International Circuit eller som gadeløb i Doha. (Foto: AP)

Qatars tørst efter sportsbegivenheder synes uslukkelig.

Den stenrige diktaturstat er på nippet til at lande et Formel 1-grandprix - måske allerede med plads i 2016-kalenderen og senest i 2017.

En aftale med Formel 1-bossen Bernie Ecclestone er tæt på underskrivelse, fastslår Nasser bin Khalifa al-Attiyah over for det franske nyhedsbureau AFP. Han er præsident for Qatars motorsportsforbund og samtidig vicepræsident i det internationale motorsportsforbund FIA.

- Vi er tæt på at underskrive kontrakten for at kunne organisere et Formel 1-løb. Vi har gennemført alle skridt, og der mangler kun enkelte detaljer før den officielle underskrift, siger han.

Emiren af Qatar kan glæde sig til endnu flere sportsbegivenheder i sit land (Foto: POLFOTO) Intl. fodbold Qatar praler: Legen stopper ikke her

Så sent som i december kom det via Bernie Ecclestone frem, at Formel 1-arrangørerne i Bahrain og til dels Abu Dhabi strittede imod et tredje grandprix i regionen. Særligt Bahrain og Qatar har historisk haft kontroverser, men i denne sammenhæng var argumentet, at interessen for Formel 1 endnu ikke var tilstrækkelig i den arabiske verden.

Ifølge Nasser bin Khalifa al-Attiyah skal Qatars Grand Prix køres enten som gadeløb i hovedstaden Doha eller på Losail International Circuit, hvor der blandt andet har været afviklet MotoGP-løb.

Valentino Rossi og de øvrige MotoGP-stjerner kører allerede løb i Qatar. (Foto: Osama Faisal/AP)
Valentino Rossi og de øvrige MotoGP-stjerner kører allerede løb i Qatar. (Foto: Osama Faisal/AP)
 

2016-kalenderen byder allerede på nyskabelsen Baku Europas Grand Prix (!) i det asiatiske land Aserbajdsjan. Til gengæld er det tyske grandprix endnu ikke bekræftet. Arrangørerne har problemer med at tiltrække nok tilskuere til at dække prisen til Ecclestone, og hverken Hockenheim eller Nürburgring har en aftale på plads til den kommende sæson.

I forvejen har ørkenstaten med de dybe lommer sat sig på sportsbegivenheder som VM cykling i 2016, VM i atletik i 2019 og VM i fodbold i 2022.

Mange migrantarbejdere lever stadig som slaver i Qatar. De bor i usle lejre. Ti mand i små rum og flere steder uden rindende vand. Desværre er det ikke alle, der vågner hver morgen. 400.000 nepalesiske migrantarbejdere træller i Qatar. Der dør en af dem hver anden dag. Foto: Lars Poulsen Meninger Derfor kan Qatar miste VM

Nasser Bin Khalifa Al-Attiyah under en præmieoverrækkelse tilbage i 2007. (Foto: Hasan Jamali/AP)
Nasser Bin Khalifa Al-Attiyah under en præmieoverrækkelse tilbage i 2007. (Foto: Hasan Jamali/AP)

Qatar-spillerne har grund til at juble - de er blevet hovedrige på at vinde VM-sølv. (Foto: AP/Osama Faisal) Håndbold Qatar-spilleres vilde VM-bonus: Bedre end at vinde i Lotto

0 kommentarer
Vis kommentarer