Racer-kollega: Marussia vil være godt for Kevin

Ronnie Bremer opfordrer Kevin Magnussen til at spise hele hånden, hvis han får tilbudt en lillefinger

Selv om Marussia ligger i den tunge ende af Formel 1-feltet, er det bedre end andre løbsserier, mener Ronnie Bremer. (Foto: Jan Sommer)
Selv om Marussia ligger i den tunge ende af Formel 1-feltet, er det bedre end andre løbsserier, mener Ronnie Bremer. (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

Kevin Magnussen skal gribe fat i det, han kan få fingrene omkring, når det gælder Formel 1.

Det er den soleklare melding fra racer-kollega Ronnie Bremer i kølvandet på nyheden om Marussia-teamets mulige genkomst i motorsportens fornemmeste klasse.

Selv om der er mange hvis'er og men'er forbundet med historien, vil det være kræs for vragede Magnussen, der som bekendt ikke har fundet noget andet at tage sig til, siden han blev vraget til fordel for Fernando Alonso og Jenson Button.

- Det er selvfølgelig bedre med Formel 1 end alle mulige underserier. Marussia er ikke det bedste hold dog. Men det vil være naturligt at proppe ham i et sæde, siger Bremer til Ekstra Bladet.

Lukket F1-team tæt på overraskende comeback

Sandsynligheden stiger, hvis det viser sig at være McLaren-Honda, som fortsat har Magnussen på kontrakt, der støtter Marussia i genkomsten. Men det gør Ron Dennis og co. kun, hvis der bliver bygget en ny racer - formentlig med en Honda-motor bagi.

En ny racer synes usandsynlig med en god måneds tid til årets første løb i Australien 13.-15. marts.

Torsdag i Paris på et møde for Formel 1's strategi-gruppe skal der i første omgang tages stilling til, hvorvidt Marussia kan få dispensation til at stille op med deres 2014-racer - i den ligger en motorenhed fra Ferrari.

På den ene side har Formel 1-sporten brug for flere team - på den anden har de mindre økonomisk trængte team øje på de 40 millioner pund, som Marussia har til gode i præmiepenge fra sidste års konstruktør-VM.

Kevin holder øje med overraskende F1-sæde

Rygterne dør ikke dog ikke lige sådan. Heller ikke selv om de første meldinger fra McLaren-Honda er afvisende.

SkySports har været i kontakt med teamet fra Woking, og herfra er meldingen et foreløbigt nej.

Ikke en vinderbil
- Skulle det være Honda, går det ikke med 2014-bilen som følge af den måde, motorens indstillinger er. De kunne klare sig med Ferrari et år og så skifte til Honda, men Honda har sine egne problemer. Det kører ikke for dem for tiden, siger Skys Formel 1-ekspert Ted Kravitz.

- Marussia er ikke en vinderbil - uanset hvad. Men hvis den skulle ende som en søsterbil til McLaren, ville det give god mening, siger Ronnie Bremer.

- Det vil dog forbedre holdets chancer, hvis McLaren og Honda kommer ind over. Og så er Kevin i Formel 1. Omvendt skal vi prise os lykkelige over, at han ikke tester for McLaren i øjeblikket, siger Bremer med henvisning til de dårlige tests, McLaren fremviste i Spanien tidligere på ugen.

- Men når det er to tidligere verdensmestre, der sidder bag rattet, er det selvfølgelig bilen, den er gal med, kommer det fra Bremer.

Ferrari suveræn - McLaren halter stadig

Selv vil Magnussen bestemt ikke afvise noget som helst.

- Alt er muligt. Vi må se på alle de forskellige muligheder, der er. Det er, hvad du må gøre for at tage den rette beslutning for fremtiden, men vi har ikke taget nogen beslutning endnu. Indtil videre er en snak med Marussia bare rygter, siger han til svenske Viasat.

Ifølge flere britiske medier er det den tidligere topchef for supermarked-kæden Sainsbury's Justin King, som er manden, der prøver at genoplive Marussia. Hans søn Jordan King skal efter planen køre GP2 i den kommende sæson.

Blandt teamets største kreditorer er motorleverandøren Ferrari, som har 16,6 millioner pund til gode. Italienerne forventes af flere medier at fortsætte med at levere hestekræfterne, hvis teamet bliver vakt til live i 11. time.

Til gengæld er Formel 1's anden mikroput Caterham så godt som død. Torsdag blev der sat dato for en auktion over teamets værdier, 11. marts,lige før årets første grandprix.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby