Rasende Red Bull-chef: I dummede jer - sig undskyld!

Chefen for Red Bulls Formel 1-hold, Christian Horner, har krævet, at Ricciardo og Verstappen kommer med en personlig undskyldning til deres kollegaer i teamet, efter de to holdkammeraters sammenstød søndag

Følg Formel 1

Stemning hos Team Red Bull er trykket ovenpå sammenstødet mellem holdkammeraterne Ricciardo og Verstappen ved Azerbaijan Grand Prix søndag. Det skriver Sky.

Verstappen og Ricciardo havde kørt tæt i store dele af løbet, inden de kørte sammen i høj fart på løbets 40. omgang. Sammenstødet skete på den længste lige strækning i årets Formel 1-kalender, og reaktionerne fra Red Bull var da også tydelige.

Frustreret Red Bull-lejr
Adrian Newey, Red Bulls tekniske chef, fjernede sit headset i vrede og stormede direkte til garagen, imens chef Christian Horner stivnede og stirrede ud i luften.

I nedenstående video kan du se et klip af sammenstødet, hvor Ricciardo påkører Verstappen bagfra.

(Artiklen fortsætter efter videoen)

En vred Christian Horner lagde ikke fingre imellem efter løbet, hvor han udtalte, at begge kørere nu skal stå skoleret og undskylde overfor samtlige af deres kollegaer i Red Bull-teamet, der tæller over 800 medarbejdere.

- Kørerne kører for et hold, og de anerkender begge, at de dummede sig, og de vil nu komme med en undskyldning til alle holdets medlemmer, sagde han til Sky sports.

doc6zxb3t37q9elcr60ol7.jpg
'Jeg er knust'
Ikke overraskende var holdkammeraterne begge meget kede af sammenstødet, der bare ikke måtte ske.

- Jeg er rimeligt nede, og vi er taknemmelige for, at vi har fået lov til at køre. Vi kom tæt på hinanden flere gange i løbet, hvor vores biler også havde kontakt, siger australske Daniel Ricciardo, som ikke vil komme med noget direkte svar på, hvem der bærer ansvaret for sammenstødet.

- Selve ulykken er svær. Jeg troede, at hullet åbnede op på indersiden, og så snart jeg var der, blev jeg nødt til at gå efter det. Jeg er knust over, hvordan alle på holdet har det lige nu, siger han.

'Ikke godt for nogen'
Max Verstappen var ligeledes ærgerlig over sammenstødet, men havde heller ikke lyst til at kommentere, hvis skyld ulykken var.

- Jeg synes ikke, vi behøver at snakke om, hvis skyld det var, for når alt kommer til alt, så kører vi for et hold. Vi repræsenterer en masse mennesker, og når sådan noget sker, er det ikke godt for nogen, siger den 20-årige hollænder til Sky Sports. 

Red Bull har valgt ikke at komme med nogen sanktioner til hverken Ricciardio eller Verstappen. I stedet har makkerparret modtaget en kraftig reprimande og er blevet påbudt at undskylde til hele teamets stab, forklarer Christian Horner.

- Jeg skyder ikke skylden i den ene eller anden retning. De er begge skyld i hændelsen, og holdet går desværre glip af en mulighed.

'Jeg ville gå hjem og græde'
Både kørere og ledelse hos Team Red Bull har været meget forsigtige med at fordele skylden, men anderledes bramfri var Formel 1-legenden Niki Lauda efter løbet. Den 69-årige tredobbelte verdensmester, som i øvrigt sidder i bestyrelsen hos Mercedes, skyder skylden på Verstappen.

- Det er 70 procent Verstappen og 30 procent Ricciardo, siger han og forklarer, hvordan han selv ville håndtere hændelsen.

- Jeg ville gå hjem og græde, for det er en katastrofe. Jeg ville bringe dem begge ind på kontoret og fortælle dem, hvor meget de ville blive trukket i løn for den skade, de har forårsaget.

Azerbaijan Grand Prix, der afholdes i hovedstaden Bakus gader, blev vundet af britiske Lewis Hamilton fra Mercedes.

Grosjean rasede og kylede med handsker: - Den gør ondt

Syv udgår i bizart race: Grosjean smider drømmeløb i soloulykke

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+