Realistisk teamboss: Tricky løb for Kevin

Det bliver ikke nemt, når man starter 20 sekunder efter den bagerste bil, konstaterer Frederic Vasseur

Løbet bliver tricky for Kevin. Hør her hvorfor

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Hvis Renualts løbchef Frederic Vasseur kunne vælge, skulle hans kørere hverken begå fejl eller blive ramt af uheld.

Men hvis det sker, er det bedre på nuværende tidspunkt af sæsonen, før Renaults ventede motoropgradering efter planen gør franskmændene mere konkurrencedygtige.

Safetycars er sjældne i Bahrain, men udover hjælp fra konkurrenterne står Kevin Magnussen søndag aften over for en nærmest umulig opgave.

- Det bliver helt sikkert ikke nemt, og vi er forhåbentlig ikke i den samme situation som Melbourne efter den første omgang. Uden en safetycar eller en anden hændelse vil det være endnu sværere. Det bliver tricky, siger Frederic Vasseur til Ekstra Bladet.

- Alt kan ske, men når man starter 20 sekunder efter den bagerste … det er ikke nogen stor fordel, griner franskmanden.

- Vi må vente og håbe på, at der sker noget i løbet, vi måske kan udnytte med en aggressiv strategi.

Selv om Kevin Magnussen starter i pitlanen; milevidt fra at tage kampen op med Sauber, Manor og teamkammeraten Jolyon Palmer, så forventes 100 procent fokus. 

Renault-kørerne skal holde sig, hvis løbet giver en uventet mulighed for at køre med om de sjovere placeringer. (Foto: Jan Sommer)
Renault-kørerne skal holde sig, hvis løbet giver en uventet mulighed for at køre med om de sjovere placeringer. (Foto: Jan Sommer)
 

Grandprixet i Bahrain bliver ingen fridag.

- Vi skal tage det seriøst, så længe farten er der, og den har været hæderlig.

- Husk i Melbourne efter ti omgange var vi ingen steder. Men en hændelse (Alonsos crash) gjorde, at vi kom ind i løbet og viste fart. Kevin skal være dedikeret og fokuseret, siger Vasseur.

Kevin forventer 'et langt løb'
Selv forventer Kevin Magnussen et langt løb i den kedelige ende af feltet, med mindre der sker noget dramatisk andetsteds i feltet.

- Hvis der kommer en safetycar, så må jeg være klar og prøve at udnytte den. Hvis den ikke kommer, bliver det et langt løb, for vi har ikke rigtig farten her til at overhale.

- Det bliver en placering omkring 16 eller 17, hvis det er et normalt løb. Men Melbourne var ikke normalt, så det kan også ske her. Selv om det ikke er så sandsynligt, at biler kører galt på den her bane, konstaterer danskeren.

Kevin Magnussen skal lukrere på andres uheld, hvis han skal gøre sig forhåbninger om rykke frem i feltet under søndagens løb. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen skal lukrere på andres uheld, hvis han skal gøre sig forhåbninger om rykke frem i feltet under søndagens løb. (Foto: Jan Sommer)
 

Jenson Button kan ikke være helt tilfreds med at starte bag sin unge rival. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Rookie-afløser fik ram på Button

Manors Pascal Wehrlein imponerede med en kvalifikation som nummer 16. Hvilket også kom bag på Renault.

- Ja, jeg var overrasket. På denne bane betyder motoren mere, så Manor ville være mere konkurrencedygtige. Jeg ser nu os som hurtigere. Jeg kørte kun en omgang (i kvalifikationen), og jeg tror, vi er hurtigere end både Manor og Sauber.

Kevin Magnussen skal dog først have indhentet sin pitlane-straf, før han kan tage kampen op mod dem og sin teamkammerat.

Hør Kevin Magnussens forventninger til søndagens grandprix:

Sådan starter de i Bahrain

*Første række:

Lewis Hamilton (Mercedes)

Nico Rosberg (Mercedes)

*Anden række:

Sebastian Vettel (Ferrari)

Kimi Räikkönen (Ferrari)

*Tredje række:

Daniel Ricciardo (Red Bull)

Valtteri Bottas (Williams)

*Fjerde række:

Felipe Massa (Williams)

Nico Hülkenberg (Force India)

*Femte række:

Romain Grosjean (Haas)

Max Verstappen (Toro Rosso)

*Sjette række:

Carlos Sainz Jr (Toro Rosso)

Stoffel Vandoorne (McLaren)

*Syvende række:

Esteban Gutierrez (Haas)

Jenson Button (McLaren)

*Ottende række:

Daniil Kvyat (Red Bull)

Pascal Wehrlein (Manor)

*Niende række:

Marcus Ericsson (Sauber)

Sergio Perez (Force India)

*Tiende række:

Jolyon Palmer (Renault)

Rio Haryanto (Manor)

*11. række:

Felipe Nasr (Sauber)

Kevin Magnussen (Renault - fra pitlane)

57 kommentarer
Vis kommentarer