Realistisk Vettel nedtoner Ferraris fremgang

- Mercedes er i en meget, meget stærk position, siger den tyske Ferrari-stjerne før Kinas Grand Prix

Sebastian Vettel forventer ikke, at Ferrari i Kina på samme måde som i Malaysia kan udfordre Mercedes. (Foto: Andy Wong/AP)
Sebastian Vettel forventer ikke, at Ferrari i Kina på samme måde som i Malaysia kan udfordre Mercedes. (Foto: Andy Wong/AP)

Festen er forbi, og tømmermændene er overstået hos Sebastian Vettel og Ferrari.

Efter den firedobbelte verdensmesters sensationelle sejr forrige søndag på Sepang håber størstedelen af Formel 1-verdenen på, at italienerne i denne sæson kan udfordre suveræne Mercedes.

Alligevel nedtoner Sebastian Vettel forventningerne før denne weekends grandprix i Shanghai.

- Jeg tror, vi er nødt til at være realistiske omkring, hvor vi er, og hvad vi ønsker at opnå. Vores mål har ikke ændret sig. Naturligvis var det en stor sejr, vi fik i Malaysia. Fantastisk for os som hold - og især for mig selv en meget følelsesmæssig dag med min første sejr for Ferrari, sagde Sebastian Vettel på den officielle pressekonference som optakt til Kinas Grand Prix.

- Farten var ægte for to uger siden. Jeg tror ikke, Mercedes og alle de andre holdt igen. Naturligvis var det rart at se os så konkurrencedygtige, men jeg tror, der var et par faktorer, som vi formåede at kapitalisere på.

Sebastian Vettel jubler på podiet efter sin triumf i Malaysias Grandprix. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Formel 1 - 29. mar. 2015 - kl. 15:40 Efter sensationel sejr: Nu skal jeg være stiv

Her tænker tyskeren særligt på de ekstreme temperaturer ved Ækvator, som passede Ferrari-raceren bedre end Mercedes.

- Mercedes er i en meget, meget stærk position, siger den tyske Ferrari-stjerne.

Også den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton tvivler på, at Ferrari i Kina kan udfordre Mercedes på samme vis.

- Det var ikke den bedste weekend. Mange ting, vi gjorde forkert, og som kunne have været gjort anderledes. Men det var ikke en kæmpe katastrofe. Folk har blæst det lidt ud af proportioner, og forhåbentlig korrigerer vi det i denne weekend.

- Når man tænker på, at vi havde en svær weekend, blev vi altså stadig nummer to og tre, siger Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton forventer, at løbet i Shanghai kommer til at stå mellem ham og holdkammeraten Nico Rosberg. (Foto: Andy Wong/AP)
Lewis Hamilton forventer, at løbet i Shanghai kommer til at stå mellem ham og holdkammeraten Nico Rosberg. (Foto: Andy Wong/AP)
 

Se også: Mercedes frygter ny Ferrari-sejr i Kina

Sebastian Vettels holdkammerat Kimi Räikkönen vil dog ikke afskrive Ferraris chancer sådan uden videre.

Finnen er fuld af fortrøstning trods sin uheldige start på sæsonen - i Australien ødelagde en mekanikerfejl under pitstop hans løb, mens teamet begik en taktisk brøler under kvalifikationen på Sepang. Trods en skidt startplacering og punktering på første omgang lykkedes det alligevel Räikkönen at køre en fjerdeplads hjem.

- Vi har kørt med bilen i Jerez, Barcelona og til de to første løb. Den har virket godt under alle forhold og på alle baner, så jeg ser ingen grund til, at det ikke også skulle være tilfældet her, siger den erfarne finne.

Se også: Vettel lugter blod: Store Ferrari-øjeblikke i vente

Se højdepunkterne fra grandprixet i Malaysia:

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere