Red Bull dropper skandale-kører

Formel 1-teamet har valgt at sende russiske Daniil Kvyat ned på Toro Rosso-teamet og i stedet line up med stor-talentet Max Verstappen

Daniil Kvyats hovedløse kørsel får nu konsekvenser.

Russeren, der fik straf for sin anden påkørsel af Sebastian Vettel i Sochi, skal i resten af sæsonen køre for B-teamet Toro Rosso. Unge, og talentfulde Max Verstappen stiger i graderne og overtager Kvyats sæde hos Red Bull.

Det sker efter, at den aggressive russer for andet løb i træk i startfasen bankede ind i Sebastian Vettel.

Mens det gik godt i Shanghai, hvor de to i øvrigt havnede på podiet som henholdsvis 2'er og 3'er, sluttede løbet for Sebastian Vettel på russerens hjemmebane i Sochi efter to påkørsler i tredje sving.

Red Bulls ledelse i form af teamchef Christian Horner og chefen for driver development programme Hellmuth Marko indikerede begge i forskellige medier i starten af ugen, at de ville tage en alvors-snak med russeren.

Men det blev altså mere end en skideballe.

Kvyat bliver degraderet til Red Bulls søster-team fra næste grandprix, som bliver kørt i Spanien den 15. maj, mens 18-årige Verstappen for første gang skal konkurrere hos hoved-teamet. Det bekræfter Red Bull torsdag formiddag.

Verstappen får en kæmpe mulighed efter Kvyats dumheder. (Foto: Jan Sommer)
Verstappen får en kæmpe mulighed efter Kvyats dumheder. (Foto: Jan Sommer)
 

- Vi er i den unikke position, at vi har fire kørere på Red Bull Racing og Toro Rosso på lange kontrakter, så vi har mulighed for at bytte dem rundt. Max har bevist sig som et kæmpe, ungt talent. Hans resultater og præstationer på Toro Rosso har været fremragende indtil videre, så vi er glade for, at vi kan give ham den mulighed at forsøge sig hos Red Bull Racing, udtaler Christian Horner til teamets hjemmeside.

- Dany (Daniil Kvyat red.) kan fortsætte med at udvikle sig hos Toro Rosso, på et hold, som han kender godt. Der kan han genfinde sin form og vise sit potentiale, siger han videre.

Max Verstappen blev i sidste sæson den yngste Formel 1-kører nogensinde, da han debuterede i en alder af blot 17 år.

Formel 1-ikon raser: Var jeg Vettel, ville jeg dræbe ham

Presset Red Bull-stjerne står til skideballe

Nye billeder: Så tæt var Kevin på russisk crash

Eksperterne var hårde ved Kvyat efter påkørslen af Vettel