Red Bull har besluttet sig! Endnu et F1-sæde er væk

Toro Rosso fortsætter næste år med Daniil Kvyat ved siden af Carlos Sainz

Toro Rosso kører næste år med Daniil Kvyat og Carlos Sainz. Foto: All Over Press
Toro Rosso kører næste år med Daniil Kvyat og Carlos Sainz. Foto: All Over Press

AUSTIN (Ekstra Bladet): Brikkerne i kørerkabalen til næste års Formel 1-grid falder så småt på plads. Som optakt til lørdagens kvalifikation i Texas annoncerede Toro Rosso, at teamet har besluttet at beholde Daniil Kvyat endnu en sæson, så russeren i 2017 danner makkerpar med Carlos Sainz.

Det er dårlige nyheder for GP2-køreren Pierre Gasly, som er næste Red Bull-talent i rækken, men gode nyheder for blandt andre Kevin Magnussen.

Når Daniil Kvyat fortsætter hos Red Bulls talenthold betyder det, at han ikke kommer i spil hos andre teams andre steder på gridden - som eksempelvis Force India.

Renault har vist meget stor interesse for Carlos Sainz, men i USA gik snakken også om, at Kvyat var interessant for andre teams.

Toro Rosso skriver sågar i deres pressemeddelelse: ’Til de andre teams, som har snust rundt omkring vores talentfulde par. Hænderne væk! De bliver her.’

Daniil Kvyats mekanikere skubber hans racer ned af pitlane i Texas. Foto: AP
Daniil Kvyats mekanikere skubber hans racer ned af pitlane i Texas. Foto: AP
 

Daniil Kvyat har haft en svær sæson. I sæsonens tredje løb stod han i Kina på podiet som Red Bull-kører. Grandprixet efter hamrede han ind i Sebastian Vettel og blev efterfølgende degraderet til fordel for Max Verstappen.

Henover sommeren var russeren lidt af et løstgående missil, men på det seneste har han fundet sig til rette. Han er dog stadig langt efter sin teamkammerat Carlos Sainz.

- I de seneste løb har det været tydeligt, at Daniil er tilbage i topform. Jeg har hele tiden sagt, at hans fremtid hos os var i hans egne hænder, og han har leveret den slags præstationer, som har sikret ham 2017-sædet i STR12’eren, siger Toro Rossos teamchef Franz Tost.

Se også: Rift om Formel 1's bedste sæde: Kevin med i kampen

(Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 30. maj. 2016 - kl. 07:50 Frustreret Kevin-boss efter torpedering: Hvad laver han?

Se også: Når Formel 1 er bedst: Fyret under Game of Thrones

Kevin Magnussen var godt indebrændt på Kvyat (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 29. maj. 2016 - kl. 17:57 Frustreret Kevin: Hans hjerneblødning ødelagde mit ræs

Daniil Kvyat var et løsgående missil over sommeren. Her ødelægger han Kevin Magnussens løb i Monaco:

24 kommentarer
Vis kommentarer