Red Bull-stjerne sviner sit hold: Jeg føler mig røvrendt

Daniel Ricciardo lå til at vinde grandprixet i Monaco, men så lavede hans team en kæmpe kikser i pitten. Den tilgav australieren ikke efter løbet

Daniel Ricciardo racer mod sit pit-crew, efter det kostede ham sejren i Monaco. (Foto: TV3 Sport)
Daniel Ricciardo racer mod sit pit-crew, efter det kostede ham sejren i Monaco. (Foto: TV3 Sport)

Det var Lewis Hamilton, der jublede og krammede popstjernen Justin Bieber, da de 78 omgange i Monacos Grand Prix var kørt søndag eftermiddag. Briten havde vundet.

Sejren og Bieber-krammet burde dog aldrig have været Hamiltons. Efter 32 omgange lå Red Bulls Daniel Ricciardo nemlig suverænt til at vinde det traditionsrige løb i de snævre monegaskiske gader. Men den sejr spolerede australierens pit-crew totalt, da han kørte ind for at få nye dæk på, efter vejrforholdene skiftede fra regn- til tørvejr. Da Ricciardo rullede ind i pitten, var hans folk slet ikke klar med dækkene, og det kostede dyrebare sekunder og dermed en ellers sikker sejr.

I stedet måtte australieren tage til takke med andenpladsen. Efterfølgende rasede Ricciardo mod sit team efter dets fatale brøler. Også selvom kikseren fra pit-crewet angiveligt skyldtes dårlig kommunikation omkring, hvilke dæk de skulle benytte.

-  Drop det, der er intet I fyre kan sige, der vil gøre det her bedre, sagde Ricciardo i raceren, ifølge Autosport, da han og de andre kørere trillede ud på 'æresrunden', da løbet var forbi.

Kevin Magnussen havde en sort dag i Monaco, hvor danskeren først blev påkørt og siden selv sendte sin Renault-racer i barrieren. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kollision koster Kevin: Red Bull smider sejren efter grotesk fejl

Efter en modløs Ricciardo havde været på podiet - på andenpladsen - gik han endnu hårdere til sit kiksende team.

- I jeg vil ikke en gang kommentere løbet for at være ærlig, sagde Ricciardo, der dog alligevel kommenterede brøleren temmelig tydeligt:

- Set udefra leverede vi et show, men det skulle ikke have været så spændende, som det blev. Jeg er nu blevet røvrendt to weekender i træk. Det stinker. Det gør ondt, sagde en frustreret og vred Ricciardo efter løbet.

Australieren var trist, efter grandprixet i Barcelona for 14 dage siden. Her gik det også galt for ham, da Red Bulls pit-strategi kostede ham positioner, efter han havde ført den indledende del af løbet. Som bekendt endte hans 18-årige teamkammerat Max Verstappen med at vinde i stedet.

Formel 1 Renault indgår motoraftale med nyt team

Ricciardo mener ikke, der er nogen undskyldninger for, at hans folk ikke var klar med dækkene i Monaco, da han kom ind i pitten.

- Jeg blev kaldt ind, det var ikke mig, der besluttede det, så de burde have været klar.

Ricciardo så ud til at beholde sin føring, selvom han foretog et ekstra pitstop i forhold til Hamilton i Monaco, med Ricciardo på intermediate-dæk for en kort stund i midten af racet, da banen blev tør, mens Hamilton blev på regnvejrsdæk, indtil det var tid til at skifte til slicks for at sætte jagten ind på Red Bull-køreren.

- Vi havde farten på regnvejrsdæk. Til at begynde med trak vi fra, gik i pitten for intermediate-dæk, og så gik vi unødvendigt ind i et race med Hamilton, sagde Ricciardo om pit-katastrofen.

Formel ekstras eksperter vurderer Kevins præstation på banen. Se med her

Se den groteske fejl, der meget vel kostede Ricciardo sejren her:

 

Hør Ricciardo svine Red Bull-teamet til oven på pit-katastrofen:

40 kommentarer
Vis kommentarer