Red Bull-talent: Renault-rygter er 'meget mærkelige'

Carlos Sainz Jr. tvivler på, at Red Bull kunne finde på at bytte ham for billigere Renault-motorer

Rygter ulmer fortsat om Carlos Sainz Jr.'s fremtid. Foto: All Over Press
Rygter ulmer fortsat om Carlos Sainz Jr.'s fremtid. Foto: All Over Press
Følg Formel 1

SILVERSTONE (Ekstra Bladet): Red Bull har forlænget med Carlos Sainz Jr., og Kimi Räikkönen får endnu et år hos Ferrari, men det maner alligevel ikke rygter om det spanske stortalent til ro.

Toro Rosso-køreren er sat på stand-by, da Daniel Ricciardo og Max Verstappen har sikret sig pladserne hos Red Bull, mens Sainz tripper for at komme bag rattet i en konkurrencedygtig bil.

Mercedes accepterer Rosbergs tidsstraf

Ifølge spanske medier har Renault forsøgt at lave en handel, hvor franskmændene overtager Carlos Sainz mod at levere billigere motorer til Toro Rosso.

- Bytte mig for Renault-motorer. Som om jeg var penge?

- Det var en joke. Jeg ved ikke, om det er en mulighed, men det ville afhænge af Red Bull. Det ville være meget mærkeligt, sagde Carlos Sainz på sit pressemøde ifølge blandt andre Autosport og crash.net.

- Jeg skulle mene, det ville være meget ekstraordinært, hvis sådan noget fandt sted. Jeg har hørt rygter om Renaults interesse, men ved ikke, hvor meget af det der er sandt.

- Jeg tvivler på, at det kunne ske, for Red Bull har forlænget min kontrakt for at beholde mig og ikke for at bytte mig. Så jeg er ret rolig og fortrøstningsfuld omkring min fremtid. Lad mig sige det på den her måde: Hvis det sker, vil det være uventet.

Carlos Sainz i aktion på Silverstone. Foto: All Over Press
Carlos Sainz i aktion på Silverstone. Foto: All Over Press
 

Red Bull ville mangle kvalificerede kørere til Toro Rosso, hvis de lod Sainz skifte. Daniil Kvyat lever på lånt tid i teamet efter sin degradering fra Red Bull, og det næste talent i køen Pierre Gasly har ikke været for overbevisende i rugeklassen GP2.

På spørgmålet om, hvorvidt Carlos Sainz overhovedet selv ville takke ja til et tilbud fra Renault, svarede franskmanden:

- Jeg har det rigtig godt her. Jeg har masser af støtte fra de store chefer, hvilket er vigtigt for mig. Folk som Helmut Marko (leder Red Bulls kørerprogram), Christian Horner (teamchef for Red Bull) og Franz Tost (teamchef for Toro Rosso) stoler meget på mig, så det er det rigtige sted at være.

Renault har tidligere haft succes med at hyre en ung, dygtig spanier. Fernando Alonso leverede VM-titler til Enstone i 2005 og 2006.

Over for Autosport kalder Franz Tost historierne ‘totalt vås’, mens Renault siger, at der intet hold er i rygterne, og at motoraftalen med Toro Rosso faldt på plads for måneder siden.

Uanset hvad kan Kevin Magnussen ikke vide sig sikker på sin fremtid, før han er i besiddelse af en underskrevet kontrakt …

Travlhed i Renault-kulissen: Derfor har Kevin brug for en plan B

Endnu et F1-sæde væk: Ferrari annoncerer 2017-kørere

Kevin har ingen plan B … endnu

F1's silly season for alvor begyndt: Her er overblikket

Her kæmper Sainz og Alonso en anderledes kamp - om en kvinde:

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind