Red Bull truer: Overvejer at forlade Formel 1

Red Bull er ikke helt glade for, hvordan de nuværende Formel 1-regler er skruet sammen

Daniel Ricciardo og Red Bull fik ikke helt den perfekte start på sæsonen (Foto: Jan Sommer)
Daniel Ricciardo og Red Bull fik ikke helt den perfekte start på sæsonen (Foto: Jan Sommer)

Fra 2010 til 2013 var Red Bull-teamet og Sebastian Vettel suveræne i Formel 1.

Sidste år var en skuffende sæson, og man blev udkonkurreret af suveræne Mercedes.

Nu er Vettel væk, og da sæsonen startede i weekenden blev det blot til en sjetteplads til Daniel Ricciardo, mens Daniil Kvyat end ikke kom til start.

Kevin Magnussen udgik allerede inden løbet startede, da hans motor eller gearkasse eksploderede (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 15. mar. 2015 - kl. 07:54 Sammenbrud i Melbourne: Kun 11 racere nåede målstregen

Red Bull er utilfredse med reglerne i sporten, og hvis ikke der bliver åbnet mere op, så kan de ende med at forlade sporten helt.

- Som altid, vil vi evaluere situationen igen til sommer og kigge på udgifter og indtægter, siger Helmut Marko, der er rådgiver for Red Bull-ejer Dietrich Mateschitz, ifølge Daily Telegraph.

- Hvis vi er helt utilfredse, vil vi overveje at forlade Formel 1. Risikoen er, at hr. Mateschitz mister lysten til at være en del af Formel 1, siger Marko.

- Disse kraftenheder er den forkerte løsning for Formel 1, og det vil vi sige, selvom det var Renault, der var i spidsen. De tekniske regler er ikke forståelige, men alt for komplicerede og dyre, siger Marko.

Et lidt sjældent foto af Kevin Magnussen, som kører i McLaren/Honda-raceren. Det, der skulle være den unge danskers store chance, blev ødelagt af en dårlig motor. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Jason Watt: Formel 1-krisen lurer om hjørnet

Mens konkurrenterne har kørt kilometer efter kilometer, har McLarens japanske teknikere fra Honda stået og kigget på deres bil med røde ører, skriver Jason Watt. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Watts hårde dom: Her er top og flop i F1-feltet 2015

Avisen skriver, at Helmut Marko tidligere har fremsat lignende trusler om at forlade sporten og peger på, at Red Bull altså har underskrevet en kontrakt, der holder dem som en del af sporten frem til 2020.

Formel 1-chef, Bernie Ecclestone, er dog ikke bekymret, og regner det for mere sandsynligt, at Red Bull vil forlade sporten, hvis de vinder hele tiden.

Se Red Bull i problemer: Her kører Kvyat af:

37 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere