Red Bull viser hornene

Jason Watt er imponeret over Red Bull, som sprudler og kan blande sig helt i toppen. Samtidig er Kevins 15. plads inden grandprixet i Barcelona flot. Læs her hvorfor

Efter udskiftning i den ene Red Bull-racer har der været stor fokus på teamet. Ricciardo og Verstappen imponerede dog i lørdagens kvalifikation og begynder løbet sammen i anden start-række. (Foto: Jan Sommer)
Efter udskiftning i den ene Red Bull-racer har der været stor fokus på teamet. Ricciardo og Verstappen imponerede dog i lørdagens kvalifikation og begynder løbet sammen i anden start-række. (Foto: Jan Sommer)

FOR FØRSTE GANG i mere end et par år ser vi Red Bull være tæt på at være en reel udfordring til Mercedes.

Daniel Ricciardo er i storform, og med en lige så sprudlende Max Verstappen som ny wingman ser tingene nu lysere ud for det østrigske hold, som må tørste efter at komme øverst på podiet.

Ricciardo slutter 0,6 sekunder efter Lewis Hamilton, men kun 0,3 sekunder langsommere end Nico Rosberg. Og når man har en Renault-motor liggende bag raceren, så er det en pragtpræstation uden lige.

Jeg vil skyde på, at Renault-motoren, selv om den er tunet videre på fra Red Bulls egen side, er omtrent 60-80 hestekræfter svagere, end når Mercedes skruer op for fuld damp, og det sætter blot en tyk streg under, som jeg tidligere har påstået, at Red Bull har feltets bedst fungerende bil.

Banen i Barcelona har meget greb og dermed også et utrolig højt dækslid, og det betyder, at vi kommer til at se et stort drop-off i omgangstider, som løbet skrider frem. Og her ville jeg ikke blive overrasket, hvis en Red Bull-bil kommer endnu tættere på at kunne matche en Mercedes.

Formel 1 Flot, skat! Maksimal kval af Kevin

SÅ AFHÆNGIG af pit-strategi er der en mulighed for, selv om den er lille, at Red Bull kan overrumple Mercedes og snuppe sejren på helt reel vis, fair and square. Sportslig ønsketænkning – men nok ikke noget, jeg ville sætte min pensionsopsparing på.

Andre, som havde en god dag bag rattet, var Kevin Magnussen. En 15.-plads ser måske ikke ud af meget på papiret. Men at danskeren nåede Q 2 og igen-igen-igen slog teamkammerat Jolyon Palmer, var ganske flot.

Jeg havde forud for weekenden spået, at Renault ville få det svært på banen i Catalunya grundet det høje vejgreb. Jeg synes, den gode performance i Rusland på en bane med en noget glattere asfalt uden det store greb tegnede et billede af, at Renault-bilen ikke ville være for glad, når vejgrebet er så meget bedre i Barcelona.

Så alt i alt er det for mig ikke nogen overraskelse, at Kevin starter fra en beskeden 15.-plads i Barcelona.

Jeg frygter måske lidt, at Kevin vil få en svær eftermiddag, hvis det viser sig, at Renault-raceren får det vanskeligt, når dækkene bliver slidte. Og så ved jeg af erfaring, at banen er uhyggeligt svær at overhale på. For jeg har personligt tilbragt masser omgange bag den forankørendes bagvinge og bandet over banens overhalingsmuligheder – eller mangel på samme – langt væk.

Der er dansk support til Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer)
Der er dansk support til Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer)
 

SOM NÆVNT masser af gange tidligere er det vigtigste at slå Jolyon Palmer – og gerne eftertrykkeligt.

Ferrari så ellers knivskarpe ud i de frie træninger forud for kvalifikationen. Men det hele visnede lidt, og de røde racere sluttede mere end et sekund langsommere end pole-position, hvilket må betegnes som ikke tilfredsstillende for det italienske storhold.

Endda så vi Kimi Räïkönnen udkvalifcere teamets konge Sebastian Vettel, som tydeligvis ikke havde den bedste dag på kontoret.

Forhåbentlig får holdet fra Maranello finjusteret på grejet, så vi kan få en fed kamp mellem dem og Red Bull – hvis da ikke Red Bull efterlader de røde i støvet og går i struben på Mercedes i kampen om pladsen øverst på podiet.

Kevin Magnussen med dansk opbakning i baggrunden.(Foto: Jan Sommer) Formel 1 Bundsolidt af Kevin: Red Bull overrasker i kvalifikationen

ENDELIG FIK Lewis Hamilton krammet på Nico Rosberg, da han sikrede sig pole-position. Og den regerende verdensmesters forløsning var da heller ikke til at tage fejl af. Han jublede jo nærmest, som havde han vundet løbet. Men det var i min bog også den halve sejr at sikre sig den ultravigtige pole-position på en bane, der er så svær at overhale på.

Skal englænderen holde liv i sit VM-håb, er han nødt til at få slået Rosberg denne gang.

Dog skal Hamilton have den perfekte start, når de røde lamper slukkes, for der er langt ned til første sving. Det skal nok skabe rokeringer i geledderne, inden feltet hamrer bremserne i for første gang.

Mine damer og herrer, spænd sikkerhedsbælterne – det bliver en hektisk eftermiddag!

TV: Se Kevin køre sig til en 15. plads

TV: Kevin Magnussen har opskriften klar på succes til Barcelonas Grand Prix

 

0 kommentarer
Vis kommentarer