Redningsplan iværksat: McLaren skubber til Honda

Det trængte Formel 1-team nægter at kritisere partnerne, men vil i stedet støtte japanernes motorprogram

McLaren fortsætter med at bakke op om Honda, selv om japanernes motor bliver ved med at bryde sammen.
McLaren fortsætter med at bakke op om Honda, selv om japanernes motor bliver ved med at bryde sammen.

Mens Red Bull offentligt har skældt ud på motorleverandøren Renault for den skrøbelige og langsomme 2015-motor, vælger McLaren en anden rute.

- Vi er ekstremt kede af weekendens resultater, sagde Hondas sportschef efter det skuffende grandprix i Canada, hvor begge racere nok engang udgik.

Samarbejdet og Hondas motor får en hård medfart i mandagens britiske aviser, men i stedet for at stemme i, så bakker McLaren op om sin partner.

Formel 1 Sådan rasede Alonso: Nu forklarer han radio-udbruddet

Løbschefen Eric Boullier pusler i stedet med en nødplan, hvor McLaren-teamet fører ressourcer over til japanernes motorprogram. Det skriver Autosport.

- Selvfølgelig er det nemt at skyde skylden på den anden part, men som partner må vi også støtte. Vi tilbyder dem hjælp dem med at klare genrejsningen hurtigere. For at være fair så besluttede de at gå ind i Formel 1 for to år siden, og det er ikke let at være her og vinde, siger franskmanden.

- Når du skal indhente andre, kræver det, at du øger ressourcerne til programmet. På kort sigt er der behov for mere erfarne folk, siger Boullier og nævner IT og softwareløsninger som områder, hvor McLaren kan hjælpe Honda.

Formel 1 Eksklusivt tv: Kevin viser rundt i McLarens allerhelligste

Japanerne begyndte at udvikle sin Formel 1-motor i 2013 - til sammenligning begyndte Mercedes tre år tidligere.

Samme holdning giver den anden McLaren-sportsdirektør Jonathan Neale udtryk for.

- Vi vinder og taber som hold. Vi har lukket et hul på 2,5 sekunder og har stadig yderligere to sekunder at hente. Det er meget langt, men vi vidste, det ville blive en svær weekend på sådan en type bane.

- Men hold øje med os hen over det næste løb, jeg tror, der er meget på vej, siger Neale til Sky.

Mod forventning bliver der ingen testtid til Kevin Magnussen i Østrig. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin Magnussen snydt for testkørsel

Se mange overhalinger fra grandprixet i Canada:

3 kommentarer
Vis kommentarer