Regnen vælter ned: Formel 1-kvalifikation udsat til søndag

Kvalifikationen til det amerikanske grandprix er ekstraordinært blevet flyttet til søndag som følge af enorme mængder regn i Texas

Regnen har væltet ned over Texas lørdag, hvilket har medført, at kvalifikationen til det amerikanske Formel 1-grandprix er blevet udskudt over flere omgange. (Foto: AP)
Regnen har væltet ned over Texas lørdag, hvilket har medført, at kvalifikationen til det amerikanske Formel 1-grandprix er blevet udskudt over flere omgange. (Foto: AP)

Den amerikanske delstat Texas er ramt af voldsomt uvejr, og de enorme mængder regn har allerede flere gange haft indflydelse på weekendens amerikanske grandprix.

Formel 1-karavanen måtte fredag affinde sig med både aflysninger og flere ændringer i tidsplanen, og lørdag fortsatte tendensen som følge af de dramatiske vejrforhold.

Her blev kvalifikationen løbende udsat med 30 minutter af gangen, indtil der til sidst var gået tre timer, og FIA tog beslutningen at udskyde tidtagningen til søndag.

Det valg var ikke overraskende set i lyset af, at Circuit of The Americas var dækket af vand over hele banen, og afviklingen af kvalifikationen kunne derfor i værste fald være endt med alvorlige uheld.

Som Red Bull-køreren Daniel Ricciardo udlagde teksten allerede timer inden, at beslutningen om en udskydelse blev truffet:

- Realistisk set kommer vi ikke til at køre i dag (lørdag, red.), medmindre at regnen holder op. Og selv hvis det bliver til støvregn, kan jeg ikke se banen tøre. Jeg er sikker på, at kvalifikationen vil finde sted, men det kommer til at foregå i morgen (søndag, red.), sagde Ricciardo.

Eric Boullier havde ikke selv plads til Kevin Magnussen, der efter nytår ville køre i stedet for at agere reserve. Men han mener fortsat, at danskeren er god nok til Formel 1. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 24. okt. 2015 - kl. 14:49 McLaren-boss: Kevin burde have et F1-sæde

Helt indtil klokken 23.00 dansk tid var det dog et åbent spørgsmål, om tidtagningen kunne gennemføres på dagen, hvor det oprindeligt var planlagt.

Men efter at en safety-car havde prøvekørt banen i to omgange og på den led vist tv-seere såvel som de få fremmødte tilskuere, hvor stor risikoen i det våde føre var, kom meldingen om udskydelsen altså fra øverste instans.

Det valg efterlader hele Formel 1-feltet med et særdeles pakket program søndag. Allerede klokken 9.00 lokal tid (kl. 15.00 dansk tid) skal kørerne afgøre, hvordan startpositionerne skal fordeles, og fem timer senere slukker de røde lamper så, og løbet gives frit.

Alt sammen er naturligvis afhængig af, hvorvidt vejrudsigten er af anderledes bedre karakter søndag, men det forlyder, at der skulle være opklaring på vej.

Bliver løbet afviklet som planlagt, kan verdensmesterskabet blive afgjort i denne weekend, eftersom den førende Mercedes-kører Lewis Hamilton har mulighed for at sikre sig et så stort forspring, at han ikke længere kan hentes af konkurrenterne.

Den forsvarende verdensmester har 302 point, mens tyske Sebastian Vettel (Ferrari) er nummer to med 236 point. Der resterer fire løb i sæsonen.

Formel 1-kvalifikationen kan følges direkte her på Ekstra Bladet søndag klokken 15.00 dansk tid.

Se også: Lotus-fravalg ærgrer Kevins manager

0 kommentarer
Vis kommentarer