Renault afslører ambitiøst motor-mål

Henover sæsonen forventer franskmændene at hente et sekund via motor-opgraderinger

Renault håber at halvere Mercedes-motorens forspring i løbet af sæsonen. (Foto: Jan Sommer)
Renault håber at halvere Mercedes-motorens forspring i løbet af sæsonen. (Foto: Jan Sommer)

Renaults motorenhed er i bedring og henover vinteren er det lykkes for franskmændene at tvinge et halvt sekunds mere ydelse ud af den, siger franskmændenes motorchef Remi Taffin.

Efter fire verdensmesterskaber på stribe med Red Bull kom Renault helt skævt ind i V6-hybrid-æraen, hvor det har knebet med både ydelse og pålidelighed.

Sidste efterårs opgradering skuffede Red Bull, der i 11. time forsøgte at finde en anden leverandør til 2016-sæsonen.

Motorchefen har sat sig som mål at halvere Mercedes' forspring i løbet af året. Til denne uges test i Barcelona kører Kevin Magnussen og Jolyon Palmer rundt med den specifikation, som skal bruges fra årets første løb, og der er allerede tegn på bedring.

- Koncepterne er på bordet, vi har beviste fakta fra dynoerne, og vi har bevist, at vi har hentet mere end et halvt sekund i løbet af vinteren. Vi gjorde det, siger Remi Taffin til Autosport.

- Jeg tror eller rettere håber, at vi omkring midtvejs i sæsonen vil se, at vi begynder at se fremskridt, bedre resultater og tager flere point, siger Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2016 - kl. 06:27 Gevinst i sigte: På dette tidspunkt forventer Kevin fremskridt

Mercedes - og til dels Ferrari - er stadig i særklasse.

- Relativt burde vi være tættere på dem, men deres forspring er der stadig. Alt afhængigt af, hvordan vi tackler sæsonen, og hvilke skridt vi kan passe ind, så er målet stadig at begynde 2017 i en position, hvor vi kan kæmpe mod dem. Hvis vi samlet set producerer en god bil.

- Arbejder vi stadig sammen med Red Bull til den tid, kan de måske også være udfordrere igen, siger Taffin.

Renault Sports chef Cyril Abiteboul bekræfter også over for Autosport, at der er hentet et halvt sekund. Og at det er en del af en større plan.

- Vores mål er at vinde et sekund set over sæsonen på motoren. Det er målet, det er planen, siger han.

Abiteboul mener, at franskmændene er ved at lukke hullet til Ferrari og Mercedes. Men Hondas styrke har han ingen idé om.

Se også: Om to uger bliver det alvor: Det lærte Kevin af testen

Kevins boss joker om Renault-chancer:

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere